Держава хоче заробити на таксистах, - експерт (відео)

Держава вирішила здурити таксистів, які є найбільш організованою силою. Про це на прес-конференції повідомив голова Асоціації Вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський.

За його словами, вимоги Закону України «Про таксі», якщо такий буде прийнятий, таксисти просто не зможуть виконати.

Корчинський наголосив, що прийняття такого закону стане «кормушкою для ДАІ», адже у ньому буде передбачено, що за два штрафи таксиста далі не допускатимуть на ринок.

«Ви розумієте, що інспектори ДАІ будуть говорити – «Ну давайте якось домовимось, адже тебе далі не допустять на легальний ринок». І треба буде домовлятись. Також таксистів ставлять перед фактом: кредитний транспорт не може бути, а також автоматично обрізається авто, які коштують менше 25 тисяч гривень, тобто мають більше п’яти років. Такі умови нереально виконати для фізичної само занятої особи», - сказав Корчинський.

Він також розповів, що перед таксистами фактично ставиться вимога наявності двох вищих освіт. «Профкомпетенцію треба буде підтверджувтаи кожні п’ять років. Чиновник робить собі кормушку, адже законопроект конкретно написаний під чиновника, які видаватиме дозволи. Тим більше, якщо водіям кожні три роки потрібно буде перездавати професійну придатність. Вийде так, що не буде водіїв ані на таксі, ані на маршрутки», - переконаний Корчинський.

Крім того, за його словами, ставляться і додаткові вимоги – вартість дозволу на перший рік – від 12 до 60 тисяч гривень, «але дозволів просто не буде», адже їх можуть купувати посередники. «Їх не буде так само, як зараз немає на вантажні перевезення. Хочеш поїхати у Росію – заніс 300 доларів, дали дозвіл і поїхав», - повідомив Корчинський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: