Держава знищує ринок таксі, - експерти (відео)

В Україні незабаром зросте вартість таксі?

Таксисти пропонують державі дати більше прав ДАІ, щоб автоінспекція могла побороти нелегальних перевізників на ринку. Про це на прес-конференції повідомив голова Вільної профспілки «Автомобіліст України» Сергій Кабанов.

За його словами, легальні перевізники страждають від нелегальних тим, що одні учасники ринку змушені платити податки, а інші їх не платять.

Сергій Кабанов також розповів про те, які саме конкретні зміни у закон «Про автомобільний транспорт» пропонують внести таксисти.

Голова Асоціації Вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський розповів про те, що 25 липня на сайті Міністерства інфраструктури України оприлюденено кінцевий варіант Закону України «Про автомобільний транспорт». Термін обговорення цього закону завершується 25 серпня 2013 року.

«Даний законопроект є абсолютно неприйнятним для більшості перевізників із наступних причин:

-          Це закон непрямої дії – пропонується узаконити непрозору та корупційну схему дозволів для нерегулярних, вантажних та перевізників таксі, умови видачі яких будуть прописуватись на власних розсуд чиновниками у Кабінеті Міністрів України

-          Вводяться такі вимоги, як «добра репутація», «забезпечення відповідного фінансового стану» (наявність основних засобів необтяжених зобов’язаннями, оборотних та фінансових активів на загальну суму 25 тисяч гривень у випадку використання одного транспортного засобу та 13600 за використання кожного наступного транспортного засобу), «професійну компетентість (свідоцтво, яке неможливо отримати без дачі хабаря чиновнику, адже необхідно мати знання, які набувають при отриманні освіти правника та економіста), «професійну  кваліфікацію водіїв» - свідоцтво, яке необхідно поновлювати кожних три роки), «наявність сертифікованої станції обслуговування» та інші вимоги, які унеможливлюють легальний доступ на ринок перевезень самозайнятому та приватному перевізнику

-          Окрім того «таксі» вирішили вивести у окремий законопроект «Закон про таксі», який уже опубліковано 8 серпня 2013 року, у якому крім наведених вище вимог пропонуються інші нововведення – вартість дозволів підняти від 12 тисяч гривень до 60 тисяч гривень, дати можливість скуповування дозволів посередникам, які не мають відношення до перевезень, можливість торгівлі дозволами та здачі їх у оренду, введення додаткових вимог до автомобілістів – одного типу, кольору, заміну авто через кожні три роки, накладення штрафів від 8500 гривень до 17 тисяч гривень, право вилучення автомобіля.

Як наголосив Андрій Корчинський, усе це приведе до монополізації ринку автомобільних перевезень, втрати робочих та можливості користування власними транспортними засобами на ринку перевезень. За словами Корчинського, урядовці не відповідають на звернення перевізників та таксистів, оскільки усвідомлено працюють над знищенням самозайнятих осіб та малого бізнесу в Україні.

Як висновок, кажуть таксисти, прийняття даного законопроекту у такому вигляді приведе до монополізації ринку автомобільних перевезень, створить корупційні умови у даній сфері, знищить приватний та самозайнятий таксо-бізнес, тінізує ринок таксі та нерегулярних перевезень, знищить будь-яку конкуренцію та, і це важливо для користувачів, підвищить тарифи на усі види пасажирських, вантажних та таксоперевезень.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: