Гуси врятували Рим, лижі врятують Карпати, - Федерація лижного спорту

Олімпіада 2022. До заявкового документа Львова на проведення зимової Олімпіади 2022 року планують включити Боржаву. Про це розповів член президії Федерації лижного спорту Закарпаття Василь Гісем.

«Боржавські полонини – унікальний природний регіон в Україні. Тут сам Бог велів створити сучасну базу для занять зимовими видами спорту. Я не втомлююсь повторювати – як гуси врятували Рим, так і лижі врятують Карпати», - коментує наміри включити Боржаву до заявкового документа Львова на проведення зимової Олімпіади 2022 року член президії Федерації лижного спорту Закарпаття Василь Гісем.

За словами Василя Гісема, у спортивному сенсі Карпати – це цілина в центрі Європи. Це потенціал, який необхідно розвивати та який потребує інвестицій.

«Проведення зимових Олімпійських ігор у регіоні означає розвиток спортивної та туристичної інфраструктури, яка в кінцевому результаті, залишиться для нас. Окрім створення нових робочих місць, мова йде про підготовку висококласних фахівців у сфері гостинності та операційного менеджменту. Відтак, за право провести «білу Олімпіаду» варто боротися», - вважає Василь Гісем.

Довідка

Попередньо у заявковому документі Львова на проведення зимової Олімпіади 2022 року буде включено три місця проведення змагань: Львів, Тисовець (Львівська область) та Боржава (Закарпатська область). Указом Президента України Головою оргкомітету з підготовки та подачі заявки на проведення в Україні Зимових Олімпійських ігор 2022 року призначено Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: