У боротьбі з режимом Януковича маємо озброїтися Шевченковою нетолерантністю, - Тгянибок

«Надзвичайно важливим є те, щоби наступний рік пройшов під знаком Шевченка. Ми маємо взяти у Шевченка його нетолерантність, бо коли терпляче сприймаємо режим Януковича – ми толеруємо несправедливість, беззаконня, українофобію». Про це 20 серпня 2013 року заявив Голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок під час виступу на Х Світовому конгресі українців.

Лідер «Свободи» наголосив, що Шевченкова непримиренність, сконцентрована у гаслі «Борітеся – поборете!», в українських політичних реаліях є вкрай актуальною творчою силою: «Сучасну політичну ситуацію в Україні можна охарактеризувати як тотальний наступ сил реваншу з метою втягнути нашу державу в нове імперське ярмо. Сили реваншу, підтримані Кремлем, діють на всіх напрямках: економічному – ми сьогодні є свідками торговельної війни, яку без оголошення веде Росія; міжнародному – Москва не приховує зусиль щодо недопущення підписання Угоди про асоціацію України з Евросоюзом; інформаційному – кожен в Україні відчуває пресинг агресивної русифікації; релігійному – чисельні інспекційні поїздки московського патріарха Кіріла (Ґундяєва), щоб контролювати просування «русскава міра» в Україні; гуманітарному – тут достатньо назвати прізвище міністра-українофоба Табачніка, цього новітнього Валуєва. Але найголовніше – що сьогодні підважується сама ідея Української держави і здатности українців таку державу побудувати. Вороги наступають, їхні агенти розривають Україну зсередини, а союзники – непевні. Отже, наша мета – побудова української за суттю України. Боротьба проти режиму Януковича – це лише тактика».

Також Олег Тягнибок окреслив коло найважливіших подій, відзначення яких є справою чести усієї української громади в Україні та за її межами: «Найближчі важливі події, які на нас очікують, – 80-ті роковини Голодомору-геноциду та 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка. Надзвичайно важливо, щоби наступний рік пройшов під знаком Шевченка. І це знову лягає на плечі громади, бо влада намагатиметься всіляко применшити значущість цього ювілею. Ми маємо взяти у Шевченка його нетолерантність, бо коли терпляче сприймаємо режим Януковича – ми толеруємо несправедливість, беззаконня, українофобію».

Говорячи про відзначення 80-х роковин Голодомору, Олег Тягнибок зазначив: «Три опозиційні фракції зареєстрували проект постанови Верховної Ради «Про 80-ті роковини Голодомору в Україні та вшанування пам'яті жертв геноциду Української нації», але парламентська більшість у складі Партії регіонів та їхніх сателітів комуністів за неї не проголосувала. Речники Януковича ганебно запевняли, що провалили голосування не з антиукраїнських мотивів, а «тому що все це буде зазначено в президентському указі». І ось 19 серпня 2013 року Президент Янукович підписав Указ «Про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932–1933 років в Україні», у якому немає ані слова про геноцид, що суперечить як українському законодавству, так і історичній правді. Тому на плечі українців лягає місія донесення правди про злочин, який вчинила за наказом Кремля совєцька окупаційна система.

Пам'ять про Голодомор – це наша зброя проти московського імперіялізму. Україноненависники це добре усвідомлюють, намагаючись замовчати правду. Мусимо не дати їм це зробити. Адже завдання українців – не просто підтримати опозицію чи її частину в боротьбі проти українофобського режиму, а боротися і утверджувати Україну як твердиню українського духу!».

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: