Перевізники готові провести всеукраїнський страйк (відео)

Влада не чує перевізників та таксистів, які намагаються зберегти свої робочі місця та убезпечити галузь перевезень в Україні від повної монополізації.

Про це під час мітингу у Львові повідомив голова Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський.

За його словами, якщо все-таки допустити прийняття у існуючій редакції законопроекту «Про автомобільний транспорт» та «Про таксі», то більше півмільйона таксистів – годувальників своїх сімей можуть втратити єдине джерело доходу.

Корчинський розповів, що умови, прописані у цих законопроектах, є непосильними для таксистів. За його словами, жоден приватник не зможе купляти кожні три роки новий автомобіль і платити збільшені штрафи.

Експерт пояснив, що законопроект надає право інспекторам ДАІ після накладання на таксистів двох штрафів «на довгий час відібрати у нього ліцензію» і не допустити на ринок.

Також, за словами Корчинського, львівські таксисти мобілізовуватимуть перевізників із усіх областей на проведення Дня всеукраїнського страйку перевізників.

«Страйк відбудеться у випадку винесення законопроекту на розгляд у парламент. Наразі ми будемо чекати до 25 серпня», - повідомив Корчинський.

Нагадаємо, сьогодні після акції із організаторами зустрівся заступник голови Львівської ОДА Сергій Василенко, який наголосив, що вимоги таксистів будуть доведені до Президента України.

Нагадаємо, в о голови страйкового комітету обрано голову вільної профспілки "Автомобіліст України" Сергія Кабаненка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: