З наступного року розпочнуть будувати об’їзну дорогу Трускавця

Курортний Трускавець «задихається».  Тривалий час вулиці Мазепи та Сагайдачного перенасичені транспортом. Адже окрім власне трускавецьких автомобілів, цими дорогами рухається транзитний транспорт з Борислава у Стебник і назад, а також з Дрогобича у Борислав і Стебник, тощо.

«Такий інтенсивний рух не лише погіршує екологічну ситуацію на курорті та збільшує аварійність, а й сприяє швидшому знищенню дорожнього покриття», - зазначають в Трускавецькій мерії. Та, як кажуть чиновники,  вихід є.

Зокрема, Генеральним планом забудови міста передбачено будівництво об’їзної дороги для транзитного транспорту, що рухається у згаданих напрямках. «Нами підготовлено ряд звернень в різні інстанції і вже отримано позитивні відповіді – згідно з офіційним листом з «Укравтодору», спорудження цієї дороги передбачене в 2014-2015 роках. Поряд з тим, керівництво міста веде пошук нових рішень, аби прискорити початок будівництва так потрібної місту об’їзної дороги», - інформують в інформаційно-аналітичному відділі Трускавецького міськвиконкому.

Окрім того, чиновники зазначають: також працюють над реалізацією ряду інших екологічних заходів, передбачених Генпланом міста. «Це, зокрема, часткове перенесення залізничної платформи. Адже залізнична платформа в самому центрі курорту, практично в зоні санаторіїв, негативно позначається на екології міста.»

Паралельно створюватимуться в центрі міста й пішохідні зони. «Уже підготовлено проект і готові розпочатися роботи з облаштування пішохідної зони на вулиці Шевченка – тут буде пішохідний бульвар. Проектом передбачено суцільне замощення дороги бруківкою з клумбами посередині. У відповідності до Генплану, пішохідною стане й вулиця Суховоля, а транспорт рухатиметься вулицею Роксолани. Тобто уся центральна частина міста буде звільнена від важкого авто- і залізничного транспорту», - додають в мерії, повідомляє інформаційний портал "Медіа Дрогобиччина".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: