Садовий пообіцяв, що до кінця року працюватимуть усі ліфти

У Львові приводять до ладу ліфтове господарство. Загалом у місті в житлових будинках комунальної власності нараховується 2012 ліфтів. Зі серпня цього року 957 ліфтів передано на обслуговування комунальному підприємству «Львівсвітло». За цей короткий час підприємству вже вдалось відремонтувати два ліфти у житлових будинках – на вул В.Великого,63 та вул Мазепи,23. Ці ліфти також підключені до системи керування та управління центральної диспетчерської служби ЛКП «Львівсвітло». Сьогодні з робочим візитом міський голова Львова відвідав будинок на вул. В.Великого, 63. Саме тут ЛКП «Львівсвітло» виконало роботи з заміни кабіни та встановило термінал у кабіні ліфта в 10 під’їзді цього будинку.

«Зі середини серпня майже половина міських ліфтів перейшла на обслуговування в наше комунальне підприємство «Львівсвітло». Ми створили окремий підрозділ, навчили людей.

Ситуація на сьогодні надзвичайно складна на цьому ринку. У 90-ті роки цей ринок передали приватним фірмам і ці фірми, на жаль, не захотіли вкладати кошти в дотримання ліфтів у нормальному стані, в експлуатацію.

Багато ліфтів старі, їх треба відновлювати, треба робити серйозні інвестиції.

Якщо фірми, які сьогодні здійснюють обслуговування ліфтів, будуть нормально і якісно працювати, у них буде все гаразд. Якщо вони не будуть інвестувати кошти в реконструкцію ліфтів, ми будемо ринок перебирати.

По ліфтах помилка була допущена у 90-тих роках. Сьогодні ми її виправили. Будемо передбачати кошти у бюджеті на наступний рік на нові ліфти. Завдання на цей рік – щоб усі ліфти у Львові запрацювали. До кінця року у нас не має бути жодного ліфта, який би не працював.

Ми дійшли до межі, коли можемо залишитись взагалі без ліфтів. Це проблема. Мешканцям важливо, щоб ліфт працював. У нас у Львові це питання жорстко контролюється. На початок цього року не працювало 8 ліфтів. Кошти на реконструкцію цих ліфтів ми у бюджеті заклали, до кінця цього року ми їх зробимо, не зважаючи на ці складні умови, які є через казначейство. В першу чергу, треба робити ті ліфти, які знаходяться у найскладнішій ситуації. Усі ліфти у Львові мають працювати», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, нещодавно наказом департаменту житлового господарства та інфраструктури від 16.05.2013 року №188 на базі ЛКП «Львівсвітло» створено структурний підрозділ з технічного обслуговування, ремонту ліфтів та диспетчерських систем. Для забезпечення конкурентоспроможності цього структурного підрозділу було запропоновано передати на його обслуговування 957 (48%) ліфтів, які розташовані у Франківському, Шевченківському та частково в Залізничному і Личаківському районах міста.

Після цього відразу розпочались роботи по відновленню функціонування непрацюючих ліфтів. На довготривалому простої перебувало 8 ліфтів.

Станом на зараз за кошти міського бюджету виконано ремонт пасажирського ліфта у житловому будинку №70 на вул. Пасічній на суму 223,9 тис.грн. та модернізацію пасажирського ліфта у під’їзді №1 будинку №14 на вул. Величковського на суму 200 тис.грн.

На стадії завершення ремонтних робіт перебуває 6 ліфтів: капітальний ремонт ліфта пасажирського в житловому будинку на вул. Угорська, 2 (ліве крило); модернізація ліфта пасажирського житлового будинку на вул. Пулюя, 12в; модернізація ліфта пасажирського житлового будинку на вул. Наукова, 53в; капітальний ремонт пасажирського ліфта в житловому будинку №12 (2 під'їзд) на вул. Січових Стрільців; капітальний ремонт пасажирського ліфта в/п 320 кг на 6 зупинок в ж/б на вул. Б.Хмельницького,11; капітальний ремонт ліфта пасажирського на 5 зупинок житлового будинку № 6/7 на пл. Міцкевича.

Також за кошти ЛКП «Львівсвітло» з 1 серпня цього року відремонтовано 9 двигунів, запущено 2 вантажно-пасажирських ліфти. До кінця року планується диспетчеризувати 320 ліфтів, провести заміну ліфтових кабін у 4 ліфтах, зробити косметичну обшивку 12 кабін, запустити 4 вантажно-пасажирських ліфти. Директор ЛКП «Львівсвітло» також зазначає, що від часу, коли ліфти перейшли на обслуговування у комунальне підприємство, значно зменшилась кількість викликів на диспетчерський пункт – з 89 викликів до 50 викликів на тиждень.

Довідка

Кількість ліфтів у будинках комунальної власності по районах: Галицький – 31; Франківський – 333; Залізничний – 305; Шевченківський – 525; Личаківський – 173; Сихівський – 645.

Кількість ліфтів, що залишаються на обслуговуванні приватних  експлуатуючих організацій: ПП «Компанія «Астра» - 220; ПП «Ліфт-Купе» - 22; ПП «Майстер-Рос» - 196; ПП «Мрія-Ліфт» - 15; ПП «Шифт-ліфт» - 9; ТзОВ «Ліфт-Еко» - 596.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: