У центрі Львова депутат від ВО "Свобода" хотів викликати "Беркут" (відео)

Депутат Львівської міської ради від ВО "Свобода" Іван Гринда учора намагався викликати беркут, щоб розв’язати суперечку водіїв транспортних засобів з працівниками ДАІ та евакуаторщиками, повідомляють в ГО «СПАС».

В середині дня на пл. Ринок розгорілася суперечка між водіями автівок та працівниками «Львівелектротрансу», які працюють на евакуаторах. До розмови приєдналися і працівники ДАІ. До сторін з Львівської міської ради вийшов депутат, голова постійної комісії з транспорту та зв’язку Іван Гринда. Присутні громадські активісти з ГО «СПАС» та Дорожнього контролю відмітили, що лише прямі запитання до представника громади щодо позиції ВО "Свободи" по відношенню до простих людей -  перешкодили останньому викликати беркут.

«Раніше, положення про примусове переміщення транспорту приймав виконавчий комітет Львівської міської ради. І ми оскаржували ці рішення. Тепер, таке положення затверджене ухвалою міськради. Фактично, депутати розділи відповідальність за неспокій водіїв транспортних засобів наполовину з міським головою Андрієм Садовим. Оскільки, одні проголосували, а другий підписав» - прокоментував юрисконсульт ГО «СПАС» Андрій Федчишин.

Нагадуємо, з 1 серпня набула чинності ухвала Львівської міської ради щодо порядку переміщення транспортних засобів для забезпечення безперешкодного функціонування транспортної інфраструктури Львова. І тепер робота евакуаторів у Львові в черговий раз набули законних підстав.

«Серед власників автотранспорту на пл. Ринок, було багато мешканців навколишніх будинків. Вони щиро дивувалися, чому не можуть припаркувати свої авто. Правила дорожнього руху ж не змінювалися. У евакуаторщиків запитували, як можуть мешканці завести додому мішки з бульбою, побутову техніку чи меблі. Цікавилися, чому безперешкодно на пл. Ринок паркуються чудо-поїзди? Їх же ніхто і ніде не забирає. А могли би справді, зупинятися десь подалі, наприклад на Підвальній чи Винниченка, або на Лисенка. Але ж ні. То люди мають паркувати авто за декілька кілометрів від місця проживання, а для туристичних забавок ухвали депутатів не існує.

До речі, на площі ж зупиняються авто, які відвантажують продукти харчування в ресторації «!Фест». Так їм можна, а громаді Львова, платникам податків -  ні!

Суперечка розпочалася, коли забрати на евакуатор хотіли авто без власника на місці. Комунальники кивали головою на працівників ДАІ, а ті заперечували свою причетність до цих дій. Та зазначали, що вже два рази виходив особисто мер Львова Андрій Садовий та давав вказівку позабирати «всі чужі машини».

На захист водіїв стала також і Світлана Березюк, мешканка прилеглого будинку. Вона сказала, що їй для прикладу необхідно привести двері додому. І що при потребі, вона зателефонує у Львівську міську раду своєму братові, керівнику одного з департаментів Березюку Олегу Романовичу.

"Нарешті з міської ради вийшов депутат від ВО "Свобода" Іван Гринда. Та почав кричати до працівників ДАІ, щоб ті негайно викликали беркут. Для того щоб «повитягати всіх з автівок»… Лише нагадування п. Гринді про його партійну приналежність до ВО "Свобода", яка мала би захищати простих людей, зупинило останнього. Мабуть доведеться звертатися до голови львівської організації Свобода. Бо сьогодні, людей наче бандитів хотіли побити беркутом. А завтра що? На людей кинуть танки?», - коментує заступник голови ГО «СПАС» Олег Пилипенко.

На відео "Дорожнього контролю" чути голос Івана Гринди:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: