На Львівщині «висять» кошти на екологію і їх ніхто не використовує

Під час президії Львівської обласної ради уже традиційно виник імпровізований конфлікт між представниками партії «Свобода» та УДАРом і партією УДАР Віталія Кличка. Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

Спочатку слова взяв депутат Богдан Гагалюк, який наголосив, що є звернення від депутата Олександра Ганущина про необхідність внесення змін у додаток №2 до «програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2013 рік із макроекономічним розрахунком на 2014-2015 роки».

Він уточнив, що йдеться про екологічний додаток обласної програми.

Голова облради Петро Колодій дав слово голові екологічної комісії облради Олексію Балицькому, який наголосив, що до пропозицій Ганущина «є багато зауважень» і комісія не прийняла позитивного рішення цього цих пропозицій.

Він додав, що йдеться про суму 9,9 мільйона гривень на екологічні потреби для органів місцевого самоврядування Львівщини, але додав, що ці кошти місцеві громади і так не встигнуть за три місяці освоїти, тому пропозицію Ганущина можна і не приймати.

Натомість Гагалюк закликав депутатів бути послідовними й дотриматись відповідних процедур.

Голова екологічної комісії вкотре попросив слова і спробував прояснити ситуацію для усіх депутатів та журналістів, мовляв, щоб «потім не було перекручень».

За його словами, йдеться про додаток № 2 – а саме про кошти фонду навколишнього природного середовища. 9,9 мільйони гривень – це перехідні залишки ще з минулого року, які через технічні помилки апарату обласної ради невчасно були зареєстровані і відтак не можу бути наразі використаними. Він додав, що відтак із загальної суми обласного фонду 21 мільйон гривень – залишилось в рік 12 мільйонів гривень, які спокійно можна використовувати.

За цей період року надійшло 7,5 мільйонів гривень.

«Решта сума надійде до кінця року. Справді виконання є і цю цифру ми виконаємо. Однак з 7,5 мільйонів гривень, які уже надійшли, укладено угод із місцевими громадами лише на 1,5 мільйони гривень, з яких профінансовано 0 гривень.

Відтак, на переконання голови комісії, і так немає сенсу перерозподіляти ще 9 мільйонів, оскільки вони не будуть використані.

Далі слово взяв голова бюджетної комісії Ярослав Качмпарик, який погодився із Балицьким і наголосив, що пропозиція Ганущина є недоцільною.

Натомість депутат Михайло Кадикало підтримав Гагалюка і наголосив, що потрібно також зважати на мперелік підприємств, які можуть отримати кошти із обласного фонду навколишнього природного середовища. За його словами, у цей перелік не потрапив «Галсілліс», який за три місяці якраз восени може провести певні роботи на лісосмугах і використати хоча б частину коштів.

Він наголосив, що пропозиція Ганущина є слушною і її потрібно підтримати.

Сам Гагалюк пояснив Колодію, що він не просить проголосувати за саму пропозицію Ганущина, адже це будуть робити усі депутати під час сесії. «Я лише прошу включити це питання у порядок денний, а вже на сесії його обговорити і прийняти виважене рішення», - сказав він.

Натомість Петро Колодій відрізав, що президія є лише дорадчим органом і не формує питання порядку денного. «Питання формуються на сесії», - сказав він.

Відтак, Колодій таки поставив пропозицію Ганущина на включення у порядок денний, але «за» неї проголосували лише чотири члени президії.

У ситуацію також втрутився заступник голови облради Валерій П’ятак, який наголосив, що із цього питання варто послухати думку директора департаменту фінансів Львівської обласної державної адміністрації Олега Демківа. «Його тут немає, а його думка важлива, тому що може піти або не піти фінансування», - сказав П’ятак.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: