Провадження за фактом трагедії у санаторії "Юність" передано до суду

Прокуратурою АР Крим затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом трагедії в дитячому протитуберкульозному санаторії "Юність" (Сімеїз). Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури АР Крим.

Слідством зібрано достатньо даних, що підтверджують вину підозрюваних – головлікаря, заступника головлікаря з економіці та інженера з охорони праці – у вчиненні протиправних дій, які стали причиною трагічного випадку.

Зокрема, головлікарю інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України, – перевищення повноважень, адже він, знаючи про аварійний стан корпусу №6 та заборону експлуатації будівлі, видав наказ про поселення дітей. Два інших підозрюваних обвинувачуються у службовій недбалості – ч.2 ст. 367 КК України, бо вони не вжили необхідних заходів до зниження ризиків перебування у приміщеннях, насамперед, обмеження доступу до найбільш небезпечних ділянок.

Обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, 30 травня у Сімеїзі, в санаторії “Юність”, обвалився балкон з дітьми, внаслідок чого загинула 10-річна львівська школярка Діана Сідельник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: