В Єгипті селяни поласували лелекою, запідозреним в іноземному шпигунстві

Крилатого «шпигуна» було вбито в Єгипті, через що  місцева спільнота із захисту тварин забила на сполох.

Єгипетська поліція затримала лелеку в серпні, коли мешканець єгипетської провінції Кена що за 280 кілометрів від Каїру, підозріло поставився до птаха, помітивши на ньому європейський датчик, інформує видання The Associated Press.

Влада запідозрила, що знайдений лелека може бути пов’язаний з іноземним шпигунством.

Зрештою лелеку відпустили на волю, але, вочевидь, довге та безтурботне життя крилатому не судилося. Місцеві жителі вбили його та спожили в їжу на одному з берегів річки Ніл на південь від стародавнього міста Асуан.

Спільнота захисту навколишнього середовища повідомила в суботу, 7 вересня, що лелека, якому дали ім’я Менес, був убитий.

«Лелеку схопили та з’їли місцеві жителі," - заявила «Охорона природи Єгипту» на своїй сторінці у Facebook.

Так як лелече м’ясо є складником так званої нубійської дієти, сам факт того, що мешканці спожили «шпигуна», не є несподіванкою.

Таким чином одного звільнення птаха з полону виявилося замало для того, аби врятувати йому життя. Варто було також потурбуватися, аби він успішно покинув територію Єгипту.

Лелека Менес є одним із кількох птахів, запідозрених єгипетською владою у шпигунських змовах. Вочевидь, птахи-агенти розвідки в Єгипті – не новинка.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: