На Львівщині розпочинається «Кленова арка - 2013» (фото)

На Міжнародний центр миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ, що на Львівщині,  прибули учасники командно-штабної фази багатонаціонального тактичного навчання «Кленова арка - 2013».

Зокрема, близько 130 військовослужбовців збройних сил України, Канади, Польщі та Литовської Республіки протягом  трьох днів  у форматі роботи штабів батальйону та рот відпрацьовуватимуть практичні елементи керівництва багатонаціональними підрозділами. За допомогою засобів імітаційного моделювання вони координуватимуть дії підлеглих під час здійснення маршу, зосередження в базовому таборі та заняття зони відповідальності і її контроль.

Як розповів співкерівник навчання, заступник командира 80-го окремого аеромобільного полку підполковник Володимир Шворак, під час командно-штабної фази відбудеться злагодження дій командного складу батальйону та підпорядкованих підрозділів.

-   Офіцери удосконалять свої навички щодо дій у багатонаціональному середовищі та управління підрозділами за стандартами армій провідних країн світу. Це дозволить вже після церемонії відкриття навчання «Кленова арка - 2013», що відбудеться 13 вересня,  якісно розпочати польову фазу. Основними завданнями «Кленової арки – 2013» стануть підготовка штабу багатонаціонального батальйону та особового складу підрозділів до проведення операцій з підтримання миру в умовах міста, - зазначив підполковник Володимир Шворак.

Цьогорічний захід буде суттєво відрізнятись від попередніх за масштабами. Якщо минулих років практична фаза навчання проводилася в масштабі роти, то «Кленова арка – 2013» передбачає, що завдання виконуватиме багатонаціональний батальйон, до якого увійдуть підрозділи Збройних Сил України, Польщі та Литовської Республіки.

Про це Дивись. Інфо повідомили у прес-центрі ЗОКу.

balka1 balka3 balka4 balka5 balka6 balka8

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: