Громадськість Львівщини пропонує податковому органу усунути недоліки у роботі (відео)

Громадські об’єднання ЛОО ВІМО «Молодь проти корупції» та МГО «Молодь за розвиток Львівщини» мають на меті співпрацювати з податковим органом для удосконалення податкового законодавства.

Про це сьогодні, 11 вересня, під час семінару в адміністративній будівлі Міндоходів у Львівській області повідомив голова МГО «Молодь за розвиток Львівщини» Богдан Хруставчук.

Він розповів, що у результаті модернізації Міністерства доходів і зборів відбулись певні позитивні тенденції у сфері усесторонньої співпраці між владою та громадським сектором. Проте, наголошує Богдан Хруставчук, залишаються і вагомі недоліки.

Щомісяця на сайті Міністествра доходів висвітлюється програма запланованих заходів, які мають на меті налагодження співпраці цього органу із громадою. Проте рівень інформованості громади про такі зустрічі дуже низький. Мало того, сам податковий орган створює різноманітні перешкоди у реалізації права на діалог із ними.

Богдан Хруставчук також наголосив, що у силу певних обставин організація зустрічей часто відбувається лише номінально – у звітах.

«Бувають ситуації, коли прийти на зустрічі із бізнесом та громадою, що організовують районні податкові, виявляється не так просто. Бажаючому долучитись до діалогу доведеться зустрітись із неймовірною кількістю неправомірних вимог організаторів. Ці вимоги нав’язуються посадовими особами відповідних підрозділів. Податківці переконують, що на зустріч можуть прийти платники податків лише певного району, що представниками суб’єкта господарювання можуть буьти лише директор і бухгалтер, що зустріч лише для проблемних платників податків, а добросовісним так не місце. Список таких відмовок можна продовжити», - повідомив Богдан Хруставчук.

Вінг наголошує, що такі перешкоди є незаконними, адже вони не передбачені жодним нормативним документом. Більше того, такі неправомірні дії фіскалів стають перепоною до вдосконалення податкового законодавства, адже громадським організаціями розроблено безліч проектів та пропозицій змін до відповідних норм податкового законодавства, які ті б хотіли представити на відповідних зустрічах.

Як працює Міндоходів у Львівській області зараз - дивіться у відео. Такі семінари, як повідомили податківці, проводяться два рази на місяць

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: