Садовий пропонує львів’янам тішитись, бо в інших містах нема гарячої води та не проводяться ремонти

Міський голова Львова категорично проти підняття цін на послуги з теплопостачання. Тому місто буде виконувати рішення Галицького районного суду про зупинення дії ухвали про скасування двоставкового тарифу. Мер переконаний, що не потрібно створювати проблеми напередодні початку нового опалювального сезону.

«Теплові підприємства зобов’язали, щоб вони подавали тариф на рівні 2005 року. А де взяти 420 млн грн в рік, щоб компенсувати збитки? Тому вони звернулись в суд і суд наразі зупинив дію цієї ухвали. Думаю, що це буде дуже резонансна справа для всієї України. Будуть залучені фахівці Міністерства, державної комісії, яка встановлює тарифи. Думаю, ми будемо свідками нормального та цивілізованого процесу. Жодним чином не можна створювати ситуацію, щоб були проблеми з опалювальним сезоном. Існуючий тариф, який сьогодні є у Львові, фактично є нижчим від середнього по Україні по оплаті за тепло. В нас гаряча вода подається, багато ремонтів проводиться, чого нема в інших містах. Маючи певний позитив, я вважаю, не логічним створювати проблеми», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, за позовом ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Залізничнетеплоенерго» була прийнята ухвала суду, яка зупиняє дію ухвали про скасування двоставкового тарифу. Як повідомили у ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Залізничнетеплоенерго», обидва підприємства звернулись з позовною заявою щодо визнання незаконною ухвали «Про скасування рішень виконавчого комітету від 20.10.2006 № 1189, від 08.06.2007 № 365, від 02.09.2008 № 930». Йдеться про ухвалу щодо скасування двоставкового тарифу на теплопостачання, після прийняття якої, згідно з розрахунками «Львівтеплоенерго» та «Залізничнетеплоенерго», плата за тепло мала б зрости на 38%.

Нагадаємо, 18 липня сесія Львівської міської ради подолала вето міського голови на ухвалу «Про скасування рішень виконавчого комітету від 20.10.2006 № 1189, від 08.06.2007 № 365, від 02.09.2008 № 930». Відповідно, тепловики провели розрахунок нового одноставкового тарифу для подання на затвердження в НКРП. Відтак, плата за теплопостачання, відповідно до нового тарифу, мала б зрости на 38%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: