«На території міста заборонено спалювати листя», - КП «Адміністративно-технічне управління»

За інформацією КП «Адміністративно-технічне управління», у жовтні працівники разом з правоохоронцями проводять спільні чергування для попередження та реагування на спалювання відходів та листя на території міста. Водночас листя, яке збирають у міських парках, перетворюють на компост.

Як повідомили в відділі нагляду за станом благоустрою, для попередження можливого спалювання листя чи скидання відходів у невідведених місцях, з початку року було подано 264 вимоги з визначенням термінів усунення порушень та здійснено контроль їх виконання. Складено  5 протоколів про адміністративне правопорушення.

У зв’язку з виявленими фактами спалювання, інженерами відділу нагляду за станом благоустрою з початку року складено 4 протоколи про адміністративні правопорушення. Відповідно до інформації, наданої адміністративними комісіями при районних адміністраціях, сума накладених штрафів складає 3400 грн.

«З метою реагування на факти спалювання відходів, залишків рослинності, на території міста у вечірній час проводяться спільні чергування разом з працівниками ГУ УМВСУ у Львівській області.

Також скеровано листи-нагадування про заборону спалювання листя всім районним адміністраціям», - зазначила Марина Кустова, начальник відділу нагляду за станом благоустрою  КП «Адміністративно-технічне управління».

Водночас, як повідомляють в ЛКП «Зелений Львів», листя, яке збирають у міських парках, утилізують або ж вивозять на звалище.

«Виконується великий об’єм роботи. Щодня з парку імені Івана Франка вивозимо 2 машини листя, зі Стрийського парку - 5 вантажівок. На території розсадника зібране листя перетворюють в компост. Сміття з інших парків вивозять на звалище», - зазначив головний інженер ЛКП «Зелений Львів» Володимир Чишинський.

Нагадаємо, відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, нехтування правилами благоустрою тягне за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів (від 340 до 1360 грн ) і на посадових осіб та громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850-1700 грн ).

Марія Юрків

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: