«Будинки КЕВ не готові до опалювального сезону» - ЛМКП «Львівтеплоенерго»

Як повідомляють у ЛМКП «Львівтеплоенерго», житловий район на вул. Стрийська-Гашека-Максимовича, у якому проживає близько 10 тисяч мешканців, який належить БУ КЕВ м. Львова, найбільш проблемний. З часу початку опалювального сезону, 1 жовтня 2013 р., власник будинків не підготував внутрібудинкові системи.

З 2008 року ЛМКП «Львівтеплоенерго» було ліквідовано більше 80 поривів на теплових мережах БУ-4 КЕВ м. Львова.

«У цьому районі є 29 житлових будинків, які знаходяться на балансі БУ КЕВ і тільки 9 з них готові для подачі тепла, керівництво КЕВ на контакт не йде і домовитись з ними ні нам, ні міській раді не вдається. Якщо завтра холодає - люди залишаються без тепла, тому що немає фінансування і немає куди подавати опалення, через те що тепломережі знаходяться в катастрофічному стані, «»Львівтеплоенерго своїми силами намагається робити усе можливе, для хоча б часткового забезпечення людей теплом»,- розповів Іван Коркішко, заступник голови Сихівської районної адміністрації.

Незадовільний технічний стан вказаних об’єктів призводить до неякісного теплопостачання, а якісне гаряче водопостачання практично відсутнє. До диспетчера теплоенерго постійно надходять скарги мешканців.

«Протягом ремонтного періоду «Львівтеплоенерго» скерувало безліч листів на адреси КЕВ та БУ №4. Вкінці вересня керівництво КЕВ уклало з «Львівтеплоенерго» на ремонт тепломереж в районі вулиць Стрийська-Максимовича-Гашека, на суму 250 тисяч гривень. На сьогодні ліквідовано 8 поривів і роботи тривають далі. Станом на 24 жовтня подати тепло можна у 9 будинків з 29. Проблема не тільки у зовнішніх, а й у внутрішніх тепломережах. Тепло у будинки ми будемо подавати по мірі ліквідації поривів, ми на знаємо, що чекає нас далі,  скільки нас ще чекає аварій - невідомо. Ситуація у цьому районі є катастрофічною», - зауважив Володимир Штейбарт, головний інженер ЛМКП «Львівтеплоенерго».

З кожним роком ситуація погіршується: збільшується кількість поривів трубопроводів та поломок обладнання ЦТП та бойлерної. Обладнання ЦТП морально застаріле та фізично зношене, постійно ремонтується. Впродовж минулого опалювального сезону, через незадовільний стан покрівель ЦТП та бойлерної, постійно мокріють стіни, підтоплюється насосне обладнання, електрощитові.

Для якісної роботи об’єктів теплопостачання, які є у власності БУ КЕВ необхідно провести повну реконструкцію даних об’єктів. Якщо ж керівництво БУ КЕВ не робитиме жодних дій в цьому напрямку, існує велика загроза зриву опалювального сезону 2013-2014 рр.

«На сьогоднішні заборгованість за теплоенергію у цьому районі становить 8,8 млн. грн та 230 тис. гривень заборгованість за ремонтні роботи. Тепло не можливо подати через вкрай поганий стан тепломереж», - розповів Петро Чубінський, начальник теплових РТМ у Сихівському районі.

У зв’язку з критичною ситуацією на об’єктах теплопостачання БУ КЕВ, ЛМКП «Львівтеплоенерго» звертається до керівництва БУ якнайшвидше вирішити питання фінансування реконструкції об’єктів теплопостачання БУ-4 КЕВ м. Львова, (мікрорайон вул. Стрийська-Гашека-Максимовича) - ЦТП по вул.Стрийська,53, Стрийська,59, Стрийська,63, бойлерної по вул.Гашека,17 та теплових мереж та передачі їх на баланс підприємства.

Представник БУ №4 КЕВ м Львова запевнив, що не зважаючи на аварійний стан тепломереж у районі вилиць Стрийська-Максимовича-Гашека, проблеми не є катастрофічними і тепло у будинки буде подаватись. «У цьому районі звичайно є деякі проблеми, але проводяться гідравлічні випробування, станом на зараз підписано 15 актів про перевірку тепломереж, ще 14 потрібно підписати, за два дні у ці будинки мають запустити тепло. Ми намагаємось поступово ремонтувати аварійні ділянки, але для повноцінних ремонтних робіт нам не вистачає фінансування»,- ззначив Роман Томашик, заступник начальника КЕВ БУ №4.

Ярослав Альохін

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: