У неділю в місті Лева з’явилася ще одна платна парківка

У неділю в місті Лева з’явилася ще одна платна парківка. Цього разу стоянку за гроші облаштували на вул. Княгині Ольги, 108. Тут запровадили новітні технології паркування, виконали ремонт проїжджої частини та встановили обмежувачі руху.

Як повідомив «Ратуші» Олег Вілюра, в.о. начальника управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради, паркінг має 85 паркомісць. Обладнання для парківки встановило львівське підприємство ТМ Unipay, а обслуговуватиме її приватний оператор, на відміну від парківки на Валовій, за якою пильнує комунальний «Львівавтодор». Отже, маємо ще один сучасний платний паркінг. Проте цікаво, що влітку чиновники управління транспорту розповідали про іншу платну стоянку на 74 паркомісця, яка мала з’явитись біля театру М.Заньковецької вже восени. Як розповідав «Ратуші» Ігор Собенко, заступник начальника управління транспорту та зв’язку міськради, автівками за гроші мали б обставити вулиці Вірменську, Низький замок та частину вул. Лесі Українки (від проспекту Свободи до вулиці Театральної). «В’їзд на парківку буде з двох вулиць — Торгової та Вірменської. Виїзд — із вулиць Лесі Українки та Низький замок. Паркінг облаштують за аналогією з такою ж стоянкою на вул. Валовій. Плануємо встановити обмежувачі (шлагбауми чи інші засоби) на цій території, а також паркомати», — зазначав пан Собенко. Однак на наше запитання стосовно майбутнього парківки біля театру Олег Вілюра відповів досить неоднозначно, частково заперечивши навіть те, що таку ідею взагалі висували: «Управління транспорту не декларувало, що біля театру Заньковецької буде парківка на вул. Лесі Українки, бо там є пішохідна зона. Йшлося про місця для паркування на вул. Вірменській та Театральній. Але оскільки та територія належить до проекту пішохідної зони, це питання зняте та, в принципі, далі не стоїть», — розповів чиновник. Тож театрали, які були категорично проти платного паркінгу на прилеглих до театру вулицях, наразі можуть полегшено зітхнути. Однак виникає інше питання — чому взагалі чиновники мерії поширювали інформацію про облаштування парківки на вулицях, які належать до концепції пішохідної зони? Невже вони не знали, над чим працюють їхні колеги в мерії?

За словами Олега Вілюри, далі в планах управління транспорту — облаштувати нові паркінги для туристичних автобусів, адже на двох платних стоянках, які наразі є у Львові, катастрофічно бракує місць. Крім того, працюватимуть над місцями для створення парківок на вул. Мазепи, Любінській, Гашека та Хмельницького. Однак із чого розпочнуть — чиновник не уточнив, зазначив лише, що без касових апаратів та паркоматів існування нових платних паркінгів неможливе.

Платні паркінги на вул. Валовій та Княгині Ольги, за розрахунками чиновників, проноситимуть місту 100 тис. грн щороку. Тож мерії вигідно долати хаос із паркуванням у Львові. Однак перш ніж робити це, варто було б детально вивчити, де можна, а де не можна облаштовувати парківки за гроші, а тоді вже декларувати ідеї та втілювати їх.

Уляна ДЕПУТОВИЧ

Джерело: Ратуша

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: