На Львівщині пройде турнір з боксу серед юніорів на призи Андрія Котельника

З 4 до 7 грудня Львів проведе ХІ Всеукраїнський турнір на призи Андрія Котельника серед юніорів віком 14–16 років. Турнір відбудеться у спорткомплексі «Грація», що на території ТВК «Південний» (вул. Щиренька,36). Про це Дивись. Інфо повідомила заступник начальника управління фізичної культури і спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба

Цьогоріч у  турнірі братимуть участь понад 150 учасників з 15 областей України, які представлятимуть 30 команд.

Окремо буде представлена команда Львівської області, яка налічуватиме близько 50 спортсменів зі Львова. Також окремою командою буде представлено Львівське училище фізичної культури. Це будуть спортсмени не зі Львова, а приїжджі, які вчаться у цьому навчальному закладі.

Обслуговуватимуть змагання 14 суддів з різних українських міст, щоправда половина з них будуть львівські.

Головний суддя – суддя міжнародної категорії Олександр Бодня (м.Львів), головний секретар – суддя національної категорії Олег Леус (м.Львів).

На переможців турніру чекають, окрім медалей, кубків і дипломів, цінні призи –планшети та мобільні телефони.

Також від організаторів  на учасників та гостей змагань чекає яскрава шоу-програма          (виступи відомих співаків, а також насичена танцювально-розважальна програма).

На змагання завітають відомі боксери – професіонали Сергій Дзінзірук та Олександр Дмитренко. Відвідають турнір й багато інших відомих особистостей.

Головним організатором  турніру виступили Благодійний фонд Андрія Котельника, за сприяння Петра Писарчука та голови Держземагентства України Сергія Тимченка.

Також до організації турніру долучились – Львівська обласна державна адміністрація, Львівська обласна рада, Львівська міська рада, Львівська обласна федерація боксу та федерація боксу міста Львова.

Програма змагань:

 

5.12.- четвер-   Приїзд команд                                                                                                                                                                  9.00-11.00     -     Мандатна комісія. Зважування учасників. Жеребкування.                                                                                                                               11.00     -     Нарада представників та суддів.   Початок попередніх поєдинків.17.00     -     Урочисте відкриття змагань.

17.40 – продовження попередніх поєдинків.

 

6.12. - п’ятниця                                                                                                                       11.00     -     Початок пів-фінальних поєдинків.

 

07.11. –субота 11.00     -     Початок фінальних поєдинків, нагородження переможців та призерів змагань. Від’їзд команд.

 

 

 

Біографічна довідка А.Котельника

Андрі́йКоте́льник - народився 29 грудня1977 року у Львові в багатодітній сім’ї робітників. Крім Андрія в сім’ї були старші брат Володимир та дві сестри. Проживала сім’я по вул. Шота Руставеллі. На даний час батьки Андрія померли.

Перший бій у рингу провів перед парадом відкриття турніру пам'яті Олександра Федяєва у Львові 1985 року у віці вісім років. Вихованець заслуженого тренера України Дмитра Сосновського. На любительському рингу провів 150 боїв, з яких 135 виграв.

З 1984 р. почав навчатися у середній школі № 35. Коли Андрій з очевидних причин почав не встигати в навчанні у СШ №35, батьки його перевели в шостому класі у 1990 році до школи-інтернату на вул. Любінській.

1997- 1999 рр. навчався та  закінчив Львівське державне училище фізичної культури де отримав диплом молодшого спеціаліста, що дало змогу поступати на ІІІ курс Львівського державного університету фізичної культури, який він успішно закінчив у  2007 р.

Наприкінці грудня 2000 року Андрій одружився з Тетяною. У 2006 він став батьком, Тетяна подарувала йому доньку Вікторію, які 5 липня 2008 року виповниться 2 роки.

Спортивні звання та здобутки :

Срібний призер XXVII Олімпійських ігор 2000 року (Сідней, Австралія).  Переможець Кубка Європи 1999 року (Львів, Україна). Чемпіон Європи серед юніорів 1995 року (Шіофок, Угорщина). 5-разовий чемпіон України 1996-2000 р..

15 листопада 2000 року підписав перший професіональний контракт — із німецьким клубом «Universum Box-Promotions» (Гамбург). Тренер — МіхаельТімм.

Окрім боксерської кар'єри, Андрій Котельник заснував Благодійний фонд, який проводить традиційні юнацькі всеукраїнські турніри, організовує тренувальні збори для перспективних боксерів, допомагає юним талантам. Він є радником голови Львівської обласної ради Мирослава Сеника і міського голови Львова Андрія Садового.

Нагороджений орденом  за заслуги  ІІІ ступеня „За мужність перед Батьківщиною”

Дебютував на професіональному рингу 16 грудня 2000 року в Ессені у поєдинку проти Петера Феєра (Словаччина). Цей бій закінчився перемогою Андрія технічним нокаутом вже у першому раунді. Станом на кінець червня 2007 року рейтинговий список  Котельника складається із 31 поєдинку на професіональному рингу: 28 перемог (12 — нокаутом), 2 поразки, 1 нічия.

 

Головні поєдинки:

Бій № 15. 24 січня 2003 року. Львів. Андрій Котельник — ФабрісКоломбель (Франція), бій за титул Інтерконтинентального чемпіона світу за версією WBA. Перемігши за одноголосним рішенням, Андрій здобув свій перший професіональний титул.

Бій № 23. 22 червня 2004 року. Тельфс (Австрія). Андрій Котельник — Габріель Мапука (Франція), бій за титул Інтерконтинентального чемпіона світу за версією WBA. Котельник виграв за одноголосним рішенням суддів, утретє відстоявши свій пояс.

Бій № 24. 21 жовтня 2004 року. Париж-Леваллуа (Франція). Сулейман Мбайє (Франція) — Андрій Котельник, бій за статус офіційного претендента на титул чемпіона світу за версією WBA. Котельник поступився за розділеним рішенням суддів, яке спеціалісти і любителі боксу визнали упередженим.

Бій № 26. 9 липня 2005 року. Ноттінгем (Англія). ДжуніорВіттер (Англія) — Андрій Котельник, бій за титул чемпіона Європи за версією EBU. Андрій знову програв за сумнівним рішенням суддів.

Бій № 27. 26 листопада 2005 року. Леверкузен (Німеччина). Андрій Котельник — Мухаммад Абдуллаєв (Узбекистан), бій за вакантні пояси Інтерконтинентального чемпіона світу за версією WBA та чемпіона WBO AsiaPacific. Котельник уперше в кар'єрі здобув одразу два пояси, перемігши Олімпійського чемпіона Сіднея у бою, названому «Universum» Eliminator.

Бій № 30. 10 березня 2007 року. Ліверпуль (Англія). Сулейман Мбайє (Франція) — Андрій Котельник, бій за титул чемпіона світу за версією WBA. Мбайє захистив свій титул завдяки подарованій суддями нічиїй. Переглянувши цей бій керівництво WBA знову зробило Котельника офіційним претендентом на пояс своєї Асоціації.

Загалом Андрій Котельник 6 разів відстоював пояс Інтерконтинентального чемпіона світу WBA та двічі — пояс чемпіона WBO AsiaPacific. № 3 — у рейтингу WBO, № 8 — у рейтингу IBF. Також Андрій посідає першу позицію в рейтингу EBU.

22 березня 2008 року Андрій виборов титул Чемпіона світу за версією WBA.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: