Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької готує прем'єру «Назара Стодолі»

Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької покаже прем'єру «Назара Стодолі»22, 26, 28 та 29 грудня, початок вистав о 18.00.

Режисер-постановник –  народний артист України, лауреат Національної премії України Федір Стригун

Художники: Б. Покровецький, О. Гелитович, М. Михащук

У головних ролях: н. а. України Степан Глова, з. а. України Альбіна Сотникова, Орест Огородник, Валентина Мацялко, Олександр Норчук, Світлана Мелеш, Василь Коржук, Анна Матійченко, Наталія Боймук, Григорій Руденко, Олесь Федорченко тощо.

Дія п’єси відбувається у 70-80-х роках XVII століття. Цей період в історії недарма називається Руїною. «Від Богдана до Івана не було гетьмана…» Славні справи козаків лишилися в минулому. Прийшов час пристосуванства та прагнення збагачення за будь-яку ціну.

Історія любові під час занепаду вічних ідеалів.

Головний герой драми Хома Кичатий намагається віддати доньку заміж за багатого полковника. Цим він ламає давню клятву, дану Назарові Стодолі, що Галя – його. Як складеться їхня доля відомо с шкільних підручників. Питання в іншому – чи можлива у наш час перемога добра? У суспільстві, у власному домі, в самій людині? Чи віримо ми у покаяння грішної людини? Чи даємо ми собі право на помилку й її виправлення…

У світі формалізму та конформізму немає місця почуттям та братерським клятвам. Чи можливо щось змінити? Піти наперекір подіям та перемогти? Про це у постановці останнього лицаря українського театру – Федора Стригуна.

Редактор прес-служби
НАУД театру ім. М. Заньковецької
Тетяна Батицька

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: