У МВС розповіли про затримання фотографа

Фотографа і активіста Євромайдану Олега Панаса у Львові затримали «коректно» і затриманого не били. Про це 10 грудня сказав начальник ГУ МВС України у Львівській області Олександр Рудяк.

За його словами, під час затримання, Панаса попід руки вели близько 100 метрів. І, як йому доповіли, в затриманого не було синяків, він не був побитий. Якщо з цього приводу є претензії, Рудяк радить звернутися до прокуратури, пише Захід.нет

На запитання, чому Олега Панаса затримували у Львові, а не в Києві, начальник міліції Львівщини пояснив: «Слідчий сам визначає, коли затримувати».

Він також розповів, що Панаса не доставляли у жодний райвідділ, міське чи обласне управління міліції у Львові, а одразу етапували до Києва.

На запитання, чому його затримували нібито за крадіжку телефону, Олександр Рудяк сказав лише, що це була спеціальна комбінація, розроблена для затримання.

Як інформував ZAXID.NETЮ, 9 грудня у Львові затримали фотографа і активіста Євромайдану Олега Панаса. За словами очевидців, близько 13:00 на вул. Городоцькій двоє людей запхали його до машини, він був побитий. Очевидцям події пояснили, що його затримують нібито через крадіжку телефону. Водночас у міліції Львівщини підтвердили факт затримання чоловіка і зазначають, що це зроблено згідно з постановою київського суду. Також щодо Панаса відкрите кримінальне провадження за ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) та ст. 294 (масові заворушення).

Додамо, міський голова Львова Андрій Садовий пише у себе на Facebook, що готовий взяти на поруки на час проведення слідства Олега Панаса.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: