Львівський Євромайдан звітує про витрати і просить допомоги

Понад 875 тисяч гривень пожертв зібрано протягом безстрокової акції протесту у Львові. Оргкомітет львівського Євромайдану підрахував зібрані та витрачені протягом 23 листопада  - 14 грудня включно кошти.

Зокрема, зі скриньок для збору коштів, колективних та індивідуальних готівкових пожертв було зібрано 675 037 гривень, а витрати становили 627 078 грн. На офіційний рахунок, який адмініструє Студентське братство Львівщини, за цей період надійшло 203 тисячі гривень та 1100 доларів США, витрачена 161 тисяча гривень.

Найбільшу суму за один день – понад 50 тисяч гривень – було зібрано 11 грудня після нічного штурму Євромайдану.

88% витрачених коштів пішло на вивезення львів’ян до Києва на Євромайдан (пальне, транспортні послуги, залізничні квитки тощо), повернення до Львова, а також на закупівлю харчів, медикаментів та інших необхідних засобів для осередку, що опікується львів’янами в Києві. 12% витрачено на організаційні потреби львівського Євромайдану.

Увесь залишок зібраних грошей буде витрачений на перевезення львів’ян до Києва та їх повернення назад. «Ми підрахували, що у Києві на Євромайдані весь час перебуває кільканадцять тисяч львів’ян, - коментує співкоординатор львівського Майдану Роман Брезіцький. – Після перемоги на їх повернення потрібні будуть чималі кошти, сотні тисяч гривень». Якщо по завершенні акції протесту у розпорядженні львівського Євромайдану будуть залишкові кошти, оргкомітет має намір запропонувати львівській громаді самій прийняти рішення щодо їх використання.

Львівський Євромайдан дякує всім небайдужим львів’янам, підприємствам і організаціям, що жертвують на підтримку акції протесту у Львові та Києві, та просить подальшої матеріальної підтримки, яка дозволить надалі організовувати трансфер людей зі Львова та міст області до столиці. Особливу увагу оргкомітет звертає на те, що робити пожертви слід виключно до скриньок, що стоять біля штабного намету на площі біля пам’ятника Шевченкові, а також у штабі на вул. Винниченка, 16. У разі, якщо вам пропонують вкинути гроші в скриньку поза Майданом та штабом, є велика небезпека шахрайства. Також львівський Євромайдан закликає перераховувати кошти лише на офіційний рахунок Студентського братства Львівщини:

МГО «Студентське Братство Львівщини»
79008, м. Львів, вул. П. Римлянина, 5
р/р № 2600801472255
ЄДРПОУ 25237559
МФО 325365
ПАТ «Кредобанк»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: