Польській громаді передали символічний ключ від Польського дому

Сьогодні, 16 грудня, польській громаді передали символічний ключ від будівлі Польського дому у Львові, що на вул.Шевченка, 3а. У будівлі, яка належала КЕВ м.Львова,  створять Центр польської культури та європейського діалогу. Символічний ключ міський голова Львова Андрій Садовий та начальник Львівського гарнізону генерал-лейтенант Павло Ткачук вручили голові Федерації польських організацій в Україні Емілії Хмільовій.

«Для нас дуже велика честь, що ми сьогодні разом зібралися, щоб цей історичний момент усвідомити і зрозуміти. Це дуже довга дорога, якою ми йшли. Було дуже багато різних дискусій, різних думок, були політичні дебати. Але є Божа ласка, і є розум. Дуже приємно, що сьогодні тут багато наших друзів, є пані заступник Міністра закордонних справ Польщі, пан посол, пан генеральний консул, є пан міський голова Перемишля – це є всі ті люди, які наближували цей момент.

Цей дім буде прикладом поєднання наших братніх народів, і де буде панувати прекрасний милий європейський дух.

Дуже символічно, що ми це зараз робимо, у дуже непростий час. Вже більше трьох тижнів у Києві майдан, у Львові майдан, які наближають той час щоб Україна щонайскоріше була разом з братніми європейськими народами. Це є складний шлях, і  дякую нашим польським колегам, які допомагають нам пройти цією дорогою», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, відповідно до ухвали сесії ЛМР, будинок на вулиці Шевченка, 3а передано польській громаді у довготермінове користування.

Марія Калька

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: