Львову урочисто передали Вифлеємський Вогонь Миру

Сьогодні, 17 грудня, представники національної скаутської організації «Пласт»  передали міському голові Львова Андрію Садовому Вифлеємський Вогонь Миру. Передача відбулась у кабінеті мера.

«Вифлеємський Вогонь нас очищає і зігріває, він особливо потрібен зараз, у цей не простий історичний для держави час, коли молоді люди дають новий струмінь світла, тепла та великої надії для усіх, хто живе в Україні, тому що це є держава, в якій ви народились, це є вільна держава і вам тут жити. Тому молодь повинна брати державу в свої руки та робити її такою ж чистою, світлою та доброю, як цей Вогонь Миру, а ми в свою чергу будемо вам допомагати у цьому.

Дуже приємно, що молоді люди по добрій традиції приносять цей Вогонь до України, адже коли молодь разом, вона творить чудові, грандіозні справи і я впевнений, що ми зможемо побудувати країну, в якій хочеться жити, а цей Вогонь та Божа ласка нам допоможуть»,- зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова

«У цей переломний для України шлях ми маємо знати, що любов, добро, злагода та братерство повинні нас об’єднувати. Після України пластуни та скаути поширять Вогонь Миру далі по світу і сподіваємось, що цей символ добра поширюватиметься завжди»,- зазначила Ксенія Мединська, координатор всеукраїнської акції «Вифлеємський Вогонь Миру».

Також сьогодні о 17.45 год. Вифлеємський Вогонь урочисто передадуть львівській молоді в Домініканському соборі та о 18.30 Вогонь Миру принесуть на львівський Євромайдан.

Довідка

Вифлеємський Вогонь Миру – міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, метою якої є поширення символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Вперше Вогонь до України потрапляє ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів.

Офіційно відлік ведеться від 1998 року, коли Вогонь передали в Україну на митному переході. Вифлеємський Вогонь, який символізує тепло, мир, злагоду і сподівання, Україною поширює скаутська організація «Пласт». Вогонь передають від міста до міста й заносять у церкви, державні установи, школи, сиротинці, лікарні.

У грудні 2005 року вперше, після традиційних обмінів дарунками та фото, делегація польських скаутів- харцерів у складі 50 осіб перетнула україно-польський  кордон та поїхала до Львова, щоб разом з пластунами запалити Вифлеємським Вогнем лампадку у Соборі святого Юра.

Вогнем з Вифлеєму люди можуть запалити свічки вдома на Святу Вечерю. Крім того, Вогонь заносять до сиротинців, лікарень, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх рідних, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану – 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю.

Ярослав Альохін

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: