У Львові відбудеться презентація картини «Створення Острозької Біблії. Україна. 1581 рік»

19 грудня відбудеться презентація картини «Створення Острозької Біблії. Україна. 1581 рік», яка буде експонуватись в рамках виставки сучасної історичної картини «Україна Славетна». Картину презентуватимуть  громадське об’єднання «Україна Славетна», Департамент культури і туризму Львівської облдержадміністрації та Національний університет «Львівська Політехника» в рамках всеукраїнського проекту «Україна: Історія великого народу».

Учасниками презентації будуть радник Президента України, народний депутат України ІV, V, VI скликань, президент благодійного фонду «Схід-Захід разом» Володимир Зубанов, головний художник студії Українського батального мистецтва, автор картини Артур Орльонов, кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту історії України НАНУ Борис Черкас. До участі запрошуються історики, художники, мистецтвознавці, провідні фахівці музеїв Львівської області.

Зазначимо, загальнонаціональний проект «Україна: Історія великого народу» започаткували Інститут стратегічної політики та Благодійний Фонд «Схід-Захід разом» у 2007 році. В рамках проекту у співпраці з Національною Академією наук України провідні вчені та діячі культури створили енциклопедичні видання з історії і культури українського народу, музичні твори, картини на тему визначних подій.

В рамках презентації картини відбудеться прес-конференція із регіональними ЗМІ на тему: «Історія України як об`єднуючий чинник».

Довідка:

Острозька Біблія була створена в 1581 році. Це перше повне друковане видання всіх книг Св. Письма церковнослов’янською мовою, здійснене в Острозі друкарем Іваном Федоровичем, заходами князя Костянтина Острозького і підготовлене гуртком учених при Острозькій школі. Надрукована на папері з філігранями Буської папірні і містить 628 аркушів, з численними заставками, кінцівками та ініціалами.

Орльонов Артур Олегович – головний художник студії Українського батального мистецтва. Народився в м. Ташкенті у 1973 р. У 1992 р. закінчив Ташкентське художнє училище ім. П.П. Бенькова, у 1999 р. – Українську академію мистецтв, у 2003 р. – аспірантуру  (батальне мистецтво). За свою діяльність нагороджений орденами: св. Володимира, Кирила та Мефодія, Нестора Літописця, почесною відзнакою орденом Геродота Галикорнаського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: