На підготовку до Зимової Олімпіади 2014 не вистачає грошей

У Берліні представили туристично-рекреаційну та інвестиційну привабливість Львівщини

Сьогодні, 19 грудня, у Львові відбулась прес-конференція на тему: «Про підготовку спортсменів Львівщини до зимових Олімпійських ігор в Сочі»

Учасники: начальник управління молоді та спорту ЛОДА Юрій Майборода; старший тренер збірної команди України з санного спорту Тарас Гарцула; Андрій Кісь, Олена Стецків, Олена Шхумова, Олександр Оболончик- спортсмени-львів’яни, які вибороли ліцензії на участь в Іграх.

Про це повідомляє кореспондент Дивись.Інфо

Юрій Майборода повідомив про те, що програма Олімпійських ігор включає в себе 15 видів спорту і передбачає 98 різних нагород. Україна представляє спортсменів у 11-ти видах спорту.

Остаточний список спортсменів, які будуть виступати буде сформульовано 27 січня 2014 року.

Україна має сильних представників у санному спорті та біатлоні.

Підготовка до Зимової Олімпіади триває під  керівництвом держави та міністерства молоді та спорту.

Недавно зібрався оргкомітет, який очолив прем’єр-міністр України Микола Азаров. Було обговорено багато питань, які стосуються підготовки до Олімпіади,  а також проблеми у сфері спорту.

Окрім того, Юрій Майборода зазначив, що наразі потрібно багато коштів, аби належно підтримувати підготовку, і це питання є складним через ситуацію, яка склалась в країні. ЛОДА максимально сприяє і надає кошти, однак їх недостатньо. Також окремою проблемою є те, що фінанси дуже повільно надходять через проблеми з казначейством.

Тарас Гарцула повідомив, що команда санкарів є дуже молодою, дехто з них буде брати участь в олімпіаді вперше. Найстаршим є Андрій Кісь. Цьогоріч він буде втретє змагатись на Олімпіаді. Щодо молодших – то тренер сподівається, що вони потраплять в 20-тку кращих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: