Депутати розглянули питання щодо підготовки проекту бюджету Львівської області на 2014 рік

26 грудня на засіданні постійної комісії з питань бюджету,  соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради депутати розглянули питання щодо підготовки проекту бюджету Львівської області на 2014 рік, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі обласної ради

Відповідно до процедури, яка визначена Бюджетним кодексом, впродовж 14 днів після прийняття державного бюджету України повинні бути прийняті обласний та місцеві бюджети. Проект державного бюджету розглядатиметься у Верховній Раді орієнтовно 16 січня, а після його публікації розпочнеться інтенсивна робота на рівні обговорення проекту обласного бюджету.

Проте постійна комісія з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради розпочало роботу над основним фінансовим документом області заздалегідь. Зокрема, уже проведено бюджетні слухання комунальних закладів та установ. А також планується провести публічне обговорення державного бюджету з залученням громадських організацій, яке буде відображати, з одного боку, професійну оцінку, з іншого боку – думку громадськості.

Голова бюджетної комісії Ярослав Качмарик зазначив: «Сьогодні, на жаль, ми не маємо чіткості навіть на рівні загальнодержавних макропоказників. Розрахунки, які є в обласному бюджеті, орієнтовні. Але дискусії на тему, яким має бути бюджет розвитку Львівщини, вже розпочались. Безумовно, хотілось би, щоб в бюджеті області було закладено кошти, які в дійсності сприяли б розвитку територій. До прикладу, це кошти, необхідні для фінансування мікропроектів, дофінансування проектів міжнародних, кошти на капітальні видатки, зокрема, на реконструкції чи будівництво закладів соціальної сфери».

Нагадаємо, депутати комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради планують залучити до процесу підготовки обласного бюджету громадськість і фахівців, які можуть забезпечити публічність процесу та якість розробки документу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: