Ситник відмовився від очної ставки із Добродомовим (документ)

Депутат Львівської обласної ради Йосиф Ситник сьогодні відмовився від очної ставки з автором та ведучим програми журналістських розслідувань «Народний контроль», генеральним директором медіахолдингу ZIK Дмитром Добродомовим, на якого вчора ввечері скоїв напад, пише ЗІК

Дмитро Добродомов пройшов судово-медичне обстеження, яке засвідчило, що в нього є гематома та синець на обличчі, забій потилиці і руки при падінні від удару.

Нагадаємо, учора, 26 грудня, медіахолдинг ZIK закликав керівництво ВО «Свобода» відреагувати на ганебний вчинок свого партійця, депутата ЛОР Йосифа Ситника, який у приміщенні облради раптово накинувся з кулаками на автора та ведучого програми журналістських розслідувань «Народний контроль», генерального директора медіахолдингу ZIK Дмитра Добродомова. Нанісши підлий удар в обличчя, обранець швидко втік.

Утім, замість адекватної реакції на прояв фізичного насильства стосовно журналіста, «Свобода» вдалася до відвертої брехні та маніпуляції фактами.

Спочатку прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода» поширила офіційну заяву, посилаючись на слова Йосифа Ситника, і заперечила сам факт бійки. У повідомленні наголошувалося, що депутат мав із Дмитром Добродомовим лише словесну перепалку.

«Добродомов підійшов до мене привітатися. Я попросив його спершу вибачитися за матюки, які пролунали від нього на мою адресу 24 листопада 2013 року на сцені львівського Євромайдану. Він попросив мене відійти поговорити в туалеті. Коли ми опинилися наодинці – він знову почав нецензурно лаятися. Я йому сказав таке: «Дмитро – ти не чоловік, з тобою немає про що розмовляти», і вийшов. Він вибіг за мною і продовжував кричати. Я пішов у протилежному напрямку», – наводять слова Йосифа Ситника у заяві «Свободи».

Та після того, як Дмитро Добродомов написав відповідну заяву до правоохоронців, зняв побої – лікарі виявили у телеведучого гематому під оком – Йосиф Ситник також подався до медиків. Він приїхав у комунальну міську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги на вул. Миколайчука, де у нього виявили забій грудної клітки та синець на шиї. Як пояснив депутат, травму йому наніс саме Добродомов. Але ж за кілька годин до цього «Свобода» і Ситник категорично заперечували сам факт бійки! Тож звідки у нього взявся забій грудної клітки – не відомо.

Показово, що на відміну від Дмитра Добродомова, Йосиф Ситник відмовився здавати аналіз на вміст алкоголю у крові. Тож, імовірно, це є свідченням того, що кидаючись на журналіста, депутат перебував у нетверезому стані. Принаймні, це могло б бодай трохи пояснити неадекватну поведінку обранця.

«Я шокований ситуацією, – прокоментував інцидент Дмитро Добродомов. – У час, коли країна перебуває у боротьбі з владним режимом, бореться за справедливість, представник радикальної опозиційної сили вдається до фізичної сили стосовно журналіста медіа, яке, що називається, по один бік барикади з ним! ZIK від самого початку – на вістрі усіх європодій, та раптом отримує удар у спину. Можливо, Ситнику не сподобалося, що ZIK критикує не лише чинний режим, а й діяльність «Свободи», яка має самоврядну більшість на Галичині. Але реакція керівництва партії на інцидент, відверта брехня, вражають не менше, аніж дії депутата».

довідка4 довідка3 довідка2 довідка1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: