Червоноградські правоохоронці проводять "Зимові канікули"

В період з 25 грудня 2013 року по 12 січня 2014 року правоохоронці проводять профілактичні заходи серед дітей по недопущенню вчиненню ними злочинів під час святкування Новорічних та Різдвяних свят під назвою «Зимові канікули».

Основною метою заходу є виявлення бездоглядних дітей на вулицях, парках, ринках, територіях обслуговування залізничного транспорту, підвалів з метою недопущення скоєння злочинів дітьми та відносно них.

Відпрацьовуються комп’ютерні  клуби та інші  розважальні  заклади  на предмет дотримання адміністрацією зазначених закладів обмежень відвідування їх особами 18-річного віку, розповсюдження наркотичних засобів і психотропних речовин.

Спільно із органами виконавчої влади посилюється контроль за дотриманням закладами торгівлі вимог законодавства щодо заборони продажу дітям алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів;

Перевіряються  неблагополучні сім’ї, в основному, де батьки зловживають спиртними напоями, яких попереджають  про кримінальну відповідальність за злісне ухилення від виконання батьківських обов’язків по догляду за дитиною.

З початку проведення даних заходів було перевірено 4 неблагополучні сім’ї, складено 4 адміністративних протоколи за ст.184 КУпАП (Ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов'язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей - тягне за собою попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Також, під час операції «Зимові канікули» працівники ВКМСД притягнули до адміністративної відповідальності 27-річного непрацюючого мешканця Київської області, який поблизу Червоноградського міського ринку торгував піротехнічними засобами без відповідних на це документів. На правопорушника було складено адміністративний протокол за ч. 5 ст.196 КУпАП (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів - тягне за собою накладення штрафу від тридцяти п'яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів) та вилучено піротехнічні засоби вартість яких складає більше тисячі гривень.
Як пояснив правопорушник дані засоби він придбав у Київській області по роздрібній ціні.

Червоноградський міський суд виніс правопорушнику покарання у вигляді штрафу в розмірі 590 грн та вилучив піротехнічні засоби, які на даний час знаходяться у суді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: