У Львові розпочався XV ювілейний фестиваль «Велика коляда»

Різдво у Львові. З 7 до 26 січня у храмі Пресвятої Євхаристії проходить щорічний фестиваль «Велика коляда», метою якого є збагачення духовно-культурного рівня мешканців та гостей міста Львова, збереження духовної спадщини та християнської Різдвяної традиції українського народу, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

Свою історію Різдвяний фестиваль «Велика коляда» веде з 2000 року. У храмі Пресвятої Євхаристії колядували: хор національної і духовної пісні «Вірли», Галицький камерний хор «Євшан» , ансамбль бандуристок «Чарівні струни», Молодіжний хор «Soli Deo» та багато інших різноманітних хорових колективів та співаків.

«Ідейним натхненником організації фестивалю був настоятель храму Пресвятої Євхаристії і голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ о.Йосиф Мілян (сьогодні – Єпископ-помічник Київської архиєпархії). Благородну справу підтримав теперішній настоятель о. Юрій Васьків.

Ще з перших фестивальних гала-концертів звучали відомі аранжування колядок у виконанні всіх учасників «Великої коляди». Довкола фестивалю об’єднуються диригенти, композитори, звучать прем’єри. У 2005 році зародилася ідея написання творів спеціально для фестивалю.

У 2011 році започатковано тематичну концепцію фестивалю – концерти певної етнографічної місцевості України. У храмі лунали різдвяні твори з Лемківщини, Гуцульщини, Полісся. Пошуки самобутніх колективів, співпрацю з ними успішно налагоджує Надія Дзвоник, режисер усіх гала-концертів та їх незмінна ведуча.

Якщо у першому фестивальному гала-концерті взяли участь 4 творчі колективи, то у десятому їх було 77. Такому стрімкому зростанню фестиваль завдячує усім, хто щиро вболіває за збереження і примноження українських різдвяних традицій», - розповіли організатори фестивалю.

Фестиваль «Велика коляда» відбувається щоденно. В будні дні з 19:00 години, в суботу з 14:00 години та в неділю з 16:00 години. Загалом цього року на фестиваль завітає близько 65 колективів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: