На Львівщині відкрили найбільший королівський зал

Вже декілька століть у старовинному місті Хирові Старосамбірського району Львівської області розташований комплекс споруд Хирівської єзуїтської колегії або Хирівський конвікт. Як відомо, із історії у цій споруді  мешкали монахи та зупинялися визначні історичні постаті, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі Львівської обласної філармонії.  

Тривалий час  Хирівський конвікт перебував у занедбаному стані, і тільки нещодавно завдяки жертовній підтримці меценатів виникла можливість його реконструкції.

Сьогодні о 17:00 відбулось відкриття найбільшого Королівського залу, який відновлено і усі туристи та гості цих теренів мають унікальну можливість побачити його теперішню красу. Під час його відкриття відбудеться  презентація туру в якій йтиме мова про майбутні екскурсії для туристів в конвікт. Ескурсії будуть супроводжуватися  шоу-програмами та середньовічним народним українським й  віденським балом.

Це велична споруда має неабияку цінність як для України, так і Східної Європи; тут  навчалися відомі в історії особистості, зокрема батько  Яна Томбінського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: