За новорічно-різдвяні свята Львів відвідало 120 тис гостей

Цього року у Львові на свята більше гостей. За інформацією управління туризму ЛМР, до закінчення циклу новорічно-різдвяних свят (від 19 грудня до 19 січня) очікується близько 230 тисяч гостей, які завітають до Львова. За період новорічних та різдвяних свят (від 30 грудня до 7 січня) Львів відвідало 120 тис гостей.

«Минулого року на різдвяні свята Львів відвідало близько 180 тисяч людей. Цього року очікуємо на 230 тисяч гостей. Всі заклади розміщення туристів у Львові мали стовідсоткове завантаження у період новорічно-різдвяних свят. Здебільшого це гості з Росії, Білорусії, Східної та Центральної України. Серед туристів переважає частка індивідуальних гостей, хоча бувають і групи. Середня тривалість перебування туриста у Львові складає 3 дні», - повідомили в управлінні туризму ЛМР.

«Родзинкою є, власне, Львів і особлива атмосфера Різдва. Через свята в центрі пройти було не можливо – дуже багато гостей зі Східної України, Києва, з Росії. Усі в захопленні. Дійства, вертепи, наша коляда, звіздарі – це щось особливе. Ніхто не може цього повторити, бо у нас це йде від серця. Людям подобається ця щирість», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Також мер Львова додав, що за останні роки в сфері туристичної індустрії створено приблизно 10 тис нових робочих місць.

«Туристична індустрія дає швидкі робочі місця. Ми за останні роки маємо додатково більше 10 тис нових робочих місць. Люди купують сувеніри – їх треба зробити, хтось їх продає. Кава, готелі, транспортна сфера – задіяно дуже багато людей. Важливою є відомість міста. Багато гостей, які приїхали до Львова, вражені львівським низькопідлоговим трамваєм, тим, що він зроблений у Львові. Кожне робоче місце сьогодні важливе», - додав Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, що для жителів та гостей міста в період різдвяних свят заплановано безліч цікавих атракцій, виставок, ярмарків та вертепів.

Ярослав Альохін

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: