ДАІ Львова заблокувала виїзд автобусів до Києва

Львівським перевізникам заборонили везти людей на київський Євромайдан. Про це повідомила Світлана Онищенко.

Сьогодні одному із перевізників міста зателефонував працівник ДАІ Львова з інформацією про те, що виїзд скасовано. На прохання пояснити причину заборону виїзду – відповіді не було.

«Автобус мав виїхати сьогодні, 11 січня, о 22.00 від Храму Св.Володимира та Ольги. Однак, мені подзвонив організатор і сказав, що поїздка скасовується ДАІвцями Львова. На моє запитання, коли я зможу поїхати наступного разу – мені відповіли, що не знають…», - розповідає Андрій, один із пасажирів автобуса.

Нагадаємо, що згідно зі статтею №3 Закону України про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні, «свобода пересування – це право громадянина України, вільно та безперешкодно за своїм бажанням пересуватися територією України у будь-якому напрямку, у будь-який спосіб, у будь-який час, за винятком обмежень, які встановлюються законом».

На прохання прокоментувати ситуацію, юрист відповів, що заборона виїзду є безпідставною: «Цим законом також передбачений перелік випадків, коли пересування може бути обмеженим. Однак, жодної із зазначених підстав обмеження у цій ситуації немає. Тобто, перешкоджання виїзду автобусів до Києва є незаконним».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: