Садовий пообіцяв підтримати українську книгу

В понеділок, 20 січня, на вул. Личаківській, 22 буде відкрито нову українську книгарню ім. М. Шашкевича. Як наголосив міський голова Львова Андрій Садовий, підтримувати українські книгарні та україномовну книгу – це принципова позиція міста, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

«Якщо в інших містах книгарні закривають, то в нас відкривають. І це особлива книгарня, тому що  це буде книгарня, де буде в основному україномовна книжка. Вона матиме ім’я Шашкевича, за адресою - вул Личаківська, 22. Це приміщення ми відділи в оренду за символічну плату. Так само, як ми свого часу віддали в оренду приміщення на вул. Бандери, 33, де є в нас українська книгарня  ім. Б.-І. Антонича. Це добра традиція. Та нація, яка читає, є мудрою, тому що читання книжок - це тренування для голови. Дуже важливо, щоб діти багато читали, щоб ми багато читали. Тому ми всіма способами будемо популяризувати нашу українську книжку», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, в приміщенні на вул. Личаківській, 22 відкриють книгарню української книги ім. Маркіяна Шашкевича. Приміщення на першому поверсі площею 75,7 кв м було надано в пільгову оренду терміном на 10 років ухвалою сесії Львівської міської ради від 21 листопада 2013 року для торгівлі українськими книгами та журналами.

Урочисте відкриття книгарні відбудеться у понеділок о 13.00 год. Тут буде змога представити покупцю близько 8 тисяч книг. Також облаштували арт-галерею, де можна буде проводити виставки картин, фотографій тощо.

До слова, у Львові вже існує книгарня української книги ім. Богдана-Ігоря Антонича на вул. С. Бандери, 33. Приміщення було передано в оренду способом некомерційного конкурсу з умовою, що цільовим використанням приміщення буде торгівля українськими книгами та журналами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: