«Теплий та зручний одяг допоможе запобігти переохолодженню чи обмороженню», - В. Зуб

Як поінформували в управлінні охорони здоров’я, за зимовий період 2013-14 (з грудня) до медичних закладів Львова з переохолодженням та обмороженням було 31 звернення, з них госпіталізовано 17 осіб, четверо з яких станом на 29 січня вже виписано.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради

Львівський регіональний центр з гідрометеорології на найближчі дні прогнозує морозяну погоду з температурними показниками мінус 10-15 ºС, на дорогах ожеледиця, снігові замети, пориви південно-східного вітру 15 – 17 м/с, хуртовини. Відтак, Львівська міська рада закликає мешканців міста бути обачними та тепло одягатися, щоби не допустити переохолодження або обмороження.

«Станом за сьогодні ситуація з кількістю переохолоджень чи обморожень не є критичною. Але ми ще і ще раз наголошуємо, що виконання та дотримання елементарних правил поведінки допоможе запобігти біді. Теплий та зручний одяг, правильна поведінка – допоможе запобігти переохолодженню чи обмороженню.

Важливо пам’ятати, що коли вам доводиться довший час перебувати на вулиці в морозну погоду, у жодному разі не стійте на місці! Притупцьовуйте, ходіть, пострибайте, тріть рука об руку. Ховайтеся від вітру. Якщо є можливість — станьте на сходи чи асфальт без льоду.

Так само важливий одяг - одягайтеся кількома шарами, краще одягнути кілька тонших речей, ніж один дуже товстий светр, бо в ньому ви швидше промерзнете.

Вдягайте теплі рукавиці, шарфи, взуття зручне і не тісне, бажано без підборів із теплими стельками», - наголошує начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: