У Львові від отруєння чадним газом постраждало 26 осіб

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста звертає увагу мешканців, останнім часом почастішали випадки отруєння людей чадним газом. Так, у Львові від початку року вже трапилося 17 випадків отруєння людей чадним газом, постраждало 26 осіб, 8 із них - діти. На жаль, є також і летальний випадок внаслідок отруєння чадом. Тож мерія закликає дотримуватись простих правил, які можуть врятувати життя.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради

«Встановлення металопластикових вікон та герметичних дверей обмежує приток свіжого повітря в квартиру, необхідного для нормального функціонування газових приладів. Це може спричинити отруєння чадним газом. І крім того, встановлення сучасних опалювальних котлів в тих випадках, коли не проведено гільзування димових каналів, з часом призводить до руйнування цих димових каналів. Також звертаємо увагу на встановлені у ванних кімнатах газові колонки. Кожен сам вирішує для себе, чи слідкувати за своєю безпекою, проте правил безпечної експлуатації потрібно дотримуватись в будь-якому випадку», - наголосив керівник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Нагадаємо, чадний газ (окис вуглецю) - безколірний газ без запаху. Отруєння може статись під час роботи бензинових двигунів, при згорянні природного газу, при пожежах та на деяких промислових об'єктах. Велика кількість смертельних випадків відбувається у закритих приміщеннях з відсутнього вентиляцією, наприклад, в квартирах, де встановлені євро вікна без повітрофільтрів та гаражах.

Ознаки та симптоми отруєння чадним газом:  головний біль, м'язова слабість, задуха,  червоний колір обличчя, потьмарення свідомості, тривала дія чадного газу може привести до смерті.

Перша допомога при отруєнні чадним газом: Негайно викличте машину «швидкої медичної допомоги». Постраждалого необхідно винести на свіже повітря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: