Сех оглянула ліквідацію наслідків паводку (фото)

Голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех ознайомилась з наслідками надзвичайної ситуації у населених пунктах Старосамбірського району, який найбільше постраждав від негоди, повідомила прес-служба Львівської ОДА

В рамках робочої поїздки очільниця Львівщини, спільно з керівництвом району, служб цивільного захисту області, обласного управління водних ресурсів, облавтодору, оглянула населені пункти Старосамбірщини, де інтенсивні опади дощу призвели до руйнування та пошкодження автомобільних доріг і штучних споруд. Зокрема, оглянуто с. Стрільбичі, с. Воля, с. Великосілля, с. Сушиця та с. Тершів.

Стрімкі потоки води у річках, що протікають через ці населені пункти, знищили значні ділянки місцевих доріг, сильно підмили, а в окремих місцях й зовсім зруйнували мости та кладки. Внаслідок чого перервано автомобільне сполучення та утруднено доїзд. Також підтоплено значну кількість сільськогосподарських угідь та домогосподарств.

Під час поїздки Ірина Сех зустрілась та поспілкувалась з місцевими жителями, які власними силами вже розпочали відновлення зруйнованих дерев’яних мостів та очистку території після паводку. Проте, як стало видно з масштабів руйнувань, селяни не в змозі самотужки впоратись з надзвичайними для Старосамбірщини наслідками негоди. Відтак, вони просять допомоги у держави, місцевої та обласної влади.

Обстеживши постраждалі об’єкти, Ірина Сех доручила відповідальним службам в оперативному порядку скласти детальну оцінку завданих збитків в постраждалих населених пунктах Старосамбірського району. Оскільки для відновлення нормального функціонування району потрібна значна фінансова та матеріальна допомога, голова Львівської ОДА дала завдання скласти перелік об’єктів, які потребують першочергового відновлення.

«Безпека людей та відновлення доїзду – це першочергові завдання. Також ми повинні забезпечити можливість вільного та безперешкодного волевиявлення мешканців цих територій під час голосування у день виборів Президента України на кожній виборчій дільниці», – наголосила І.Сех.

Нагадаємо, ситуація, яка склалася на Львівщині, відповідно до рішення обласної комісії з питань ТЕБ і НС від 16 травня визначена як надзвичайна місцевого рівня. Відповідно, органи управління і сили цивільного захисту області та постраждалих районів і міст переведені і працюють у режимі надзвичайної ситуації. На постраждалих адміністративних територіях організовано роботу щодо ліквідації наслідків стихійного лиха.

_DSC0497_top _DSC0503_top _DSC0504_top _DSC0515 _DSC0518_top _DSC0520_top _DSC0521_top IMG_20140519_140251 IMG_20140519_140306

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: