У Львові відзначать Міжнародний день рідкісного захворювання

24 лютого о 17.00 год. навпроти входу у Львівську міську раду відбудеться флеш-моб присвячений Міжнародному Дню рідкісного захворювання, який відзначають 28 лютого, повідомили у прес-службі ЛМР.

Мета флеш-мобу – підвищення обізнаності серед хворих, які живуть із рідкісними захворюваннями. У флеш-мобі будуть брати участь 120 дітей із шкіл Галицького району. Діти розмістяться один коло одного у вигляді офіційного символу Дня рідкісного захворювання. Усі діти будуть утворювати промінчики та світитимуть у небо ручними ліхтарями, викрикуючи гасло «День за днем, рука в руку». В подальшому дітям роздадуть кульки та розпочнеться танець. Після цього діти запустять у небо кульки. Весь захід супроводжуватиметься музикою.

Під час флеш-мобу буде заявлено про старт безстрокової кампанії «КОРОК ЖИТТЯ», яка полягатиме у масовому зборі мешканцями міста пластикових корків та їх передачі на підприємство із переробки вторинної сировини. Кошти, виручені за здачу корків, будуть перераховані відповідним підприємством на рахунок ЛМБФ «Сестри Даліли» для купівлі життєво необхідних ліків хворим на Легеневу Гіпертензію.

Для реалізації кампанії на території міста будуть розміщені спеціальні контейнери, у які усі охочі зможуть здати зібрані корки. Далі, у заплановані дні корки будуть звозити у пункт прийому, під який буде виділено відповідне приміщення.

Збір корків розпочнеться з березня 2015 року.

Заплановано, що до початку осені буде проводитися збір усіх корків у виділеному для цього приміщенні.

У соціальних мережах буде висвітлюватися вся інформація про кампанію «КОРОК ЖИТТЯ» та її перші результати, а на початку літа відбудеться інформаційна конференція про кампанію.

Проведення кампанії «КОРОК ЖИТТЯ» не лише допоможе хворим на Легеневу Гіпертензію, але й зменшить шкідливий вплив на навколишнє середовище, оскільки загальновідомо, що пластик довго розкладається і залишає після себе отруйні хімічні сполуки. Також ніхто не зможе скористатись викиненою пластиковою пляшкою, чим убезпечить себе від можливого інфікування, яке передається побутовим шляхом.

Організатори флеш-мобу: Львівський міський благодійний фонд «Сестри Даліли», Франківський відділ соціальної роботи Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Флеш-моб підтримали: Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділ освіти Галицького району управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, T.B. Fruit, Дитячий розважальний комплекс SKY-PARK, Об’єднання «Самопоміч».

Довідка

Вперше День рідкісного захворювання відбувся 29 лютого 2008 року. Він був організований Європейським Альянсом рідкісних захворювань «EURODIS». У цей День пацієнти із орфанними захворюваннями різних країн світу, представляючи різні захворювання, співпрацювали на великомасштабній кампанії із підвищення обізнаності про рідкісні захворювання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: