У Львові знову пікетуватимуть Генконсульство РФ

27 лютого у Львові відбудеться акція, приурочена до річниці окупації Криму та початку визвольної війни проти імперіалістичної Росїї, - йдеться у повідомленні АО

"Вже пройшов рік, як російські війська захопили адміністративні будівлі в Криму. Нагадаємо, що 26 лютого відбулась дуже велика проукраїнська акція у Сімферополі. Люди з'їхались з багатьох куточків півострову, щоб продемонструвати свою думку щодо проведення референдуму. Вийшло приблизно 10 тисяч людей налаштованих проти цього антиконституційного заходу. Реакційні сили такого явища, як Антимайдан та політичної партії "Русское Единство" зігнали приблизно 3 тисяч реакціонерів проти проукраїнського мітингу. Явна нерівність сил означала ніщо інше, як перемогу частини, що вийшла проти референдуму та на підтримку Майдану. Вся Україна із хвилюванням у серці слідкувала за подіями під Верховною Радою Криму. Люди вимагали відставки спікера Константинова, який брудно спекулював на тому, що Майдан — це фашистське явище, події якого не повинні повторюватись в АРК та закликав до приєднання до РФ. Звучали вимоги проти банди Януковича, на підтримку повстанців у Києві та залишення Криму у складі України.

Політики злякались величезного натовпу і навіть не вийшли до пікетувальників, які вже наситилась брехнею та спекуляцію. Забившись у будівлю Ради, через представника передали, що не буде референдуму і Крим залишається у складі України. Відчувши ейфорію, люди розійшлись по своїх домівках. Зранку, 27 лютого населення прокинулось від новини про те, що адміністративні будівлі захоплені невідомими людьми без розпізнавальних знаків. Бойовики, які назвали себе "Самообороною Криму" зняли українські прапори та вивісили російські на кожній будівлі.

Читайте також: Як НРУ пікетував Генконсульство РФ у Львові

Після цього почалась окупація, репресії активістів та війна на Сході України. Частині населення просто довелось виїхати з півострову, покинути свої домівки та почати нове життя на континентальній Україні, в тому числі багато людей знайшли притулок у Львові.

27 лютого небайдужі львів'яни, активісти Автономного Опору та переселенці з Криму і Сходу вийдуть під стіни консульства Російської Федерації, щоб згадати цю трагічну подію, підтримати репресованих активістів та нагадати, як державні структури здали півострів.

Де: Російське Консульство, вул. Левицького, 95
Коли: 27 лютого о 11-00", - йдеться у повідомленні

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: