У «Тюрмі на Лонцького» відбудеться зустріч із добровольцем батальйону ОУН

У п’ятницю, 27 лютого, о 17.00 у приміщенні кінолекторію на другому поверсі Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» відбудеться зустріч із активістом Майдану, добровольцем батальйону «ОУН» Сергієм Похилевичем.

Львів’янин Сергій Похилевич – учасник подій на столичному майдані Незалежності під час помаранчевої революції 2004 року не був осторонь громадянського спротиву і під час Революції гідності 2013—2014 років. Торік 18 лютого у  центрі Києва активіст та ведучий нічної варти Майдану Сергій Похилевич отримав поранення, однак це не спинило його у намірі захищати Україну від агресора, записавшись до добровольчого батальйону «ОУН».

Батальйон «ОУН» складається з добровольців з усіх куточків України, у т.ч. і з окупованого Криму, Донецька та Луганська. У батальйоні «ОУН» люди різних національностей та віросповідань, бо мовна чи релігійна ознаки не можуть бути первинними ознаками українського громадянина-патріота. На фронті поруч воюють мусульмани, буддисти, іудеї, громадяни Італії, Швеції, Білорусії та навіть Росії. Добровольчий батальйон «ОУН» від 4 серпня 2014 р. перебував у щоденному вогневому контакті з ворогом у селі Піски та прикривав правий фланг оборонцям донецького аеропорту разом із добровольчим корпусом «Правого сектору», батальйоном «Дніпро-1», 93 та 95 мотострілковими та 17 танковою бригадами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: