Жовква розпочинає унікальний проект щодо теплопостачання міста

17 квітня 2015 року у місті Жовква відбудеться Презентація проекту: «Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється»,

який співфінансується Європейським Союзом в рамках «Регіональної програми сусідства – Демонстраційні проекти Угоди мерів».

Мета заходу: презентація програми «Демонстраційні проекти Угоди мерів» та демонстраційного проекту у Жовкві; координація дій щодо реалізації проекту у відповідності до вимог Європейської Комісії; представлення Групи підтримки демонстраційних проектів.

Учасники заходу: представники Європейської Комісії та Служби підтримки демонстраційних проектів, «Східного комітету німецької економіки» (Ost-Ausschuess der deutschen Wirtschaft), Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради, представники місцевих органів влади та місцевої громади, ЗМІ.

Запрошуємо журналістів взяти участь у:

Що?       Прес-конференція

Коли?    17 квітня 2015, 10:00

Де?        Конференц-зал парк-готелю «Акварель» (вулиця Вокзальна 14а, місто Жовква)

Виїзд від музею «Арсенал» о 09.00

Учасники (доповідачі):     Петро Вихопень, міський голова міста Жовква

                                                          Анатолій Копець, Служба підтримки демонстраційних проектів

                                             Андрій Кирчів (у стадії узгодження), директор Асоціації «Енергоефективні міста України»

координатор проектів Представництва Європейської комісії в Україні

Представник ЛОДА

Представник ЛОР

Довідково: Проект є яскравим прикладом співробітництва України та Європейського Союзу в галузі підвищення енергоефективності територіальних громад. В основу проекту закладено результати успішно реалізовано проекту «Енергоефективне місто», який проваджувався протягом 2012-2013 років Жовківською міською радою за підтримки «Східного комітету німецької економіки» (Німеччина, Берлін) та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Проекту також передувала наполеглива праця міста Жовква щодо приєднання до ініціативи Європейської Комісії «Угода мерів», розробки Плану дій для сталого енергетичного розвитку, а також участі у конкурсі на отримання гранту. У конкурсі прийняло участь більше 80 проектів з усієї України, з яких лише 11 отримало підтримку Європейського союзу. Все це дозволило місту Жовква вперше в історії незалежної України підписати Грантовий контракт з Європейською комісією.

У Львівській області підтримку у вигляді гранту від Європейського Союзу в рамках «Регіональної програми сусідства – Демонстраційні проекти Угоди мерів» отримали два міста в рамках двох проетів:

  • «Реалізація першого етапу модернізації комунальної котельні та району, що нею опалюється». Єдиним координатором та бенефіціаром проекту є Жовківська міська рада. Загальний бюджет проекту: 860 тис.євро. Розмір гранту: 688 тис. євро. Проект реалізується у місті Жовква.
  • «Муніципальні партнерства для покращення енергоефективності у Самборі та Жовкві». Координатор проекту - Фонд Східна Європа. Бенефіціари – Жовківська та Самбірська міські ради, Єврорегіон-Карпати. Загальний бюджет проекту: 872 тис.євро. Розмір гранту: 700 тис.євро. Проект реалізується у містах Самбір та Жовква.

З питань акредитації та для отримання детальнішої інформації, будь ласка, звертайтесь до енергоменеджера Жовківської міської ради Олени Клак: ел.-пошта: [email protected], тел. +38 032 5221264

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: