Словацькі експерти поділяться досвідом реформування сектору безпеки

Фонд Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» разом зі словацьким Центром Європейських та Північно-Атлантичних справ (CENAA) 20-24 квітня 2015 року проведе у Львові тренінг на тему «Реформування сектору безпеки. Словацький досвід».

Офіційне відкриття заходу – 20-го квітня о 10:00, готель Atlas, проспект Шевченка, 27.

Участь у відкритті візьмуть:

  • Директор Донецького центру міжнародної безпеки Валерій КРАВЧЕНКО,
  • Культолог, політолог, головний редактор та засновник Незалежного культурологічного журналу «Ї» Тарас ВОЗНЯК,
  • Народний депутат України Андрій ТЕТЕРУК,
  • Директор Центру Європейських та Північно-Атлантичних справ Словаччини та колишній Державний секретар Міністерства оборони Словаччини Роберт ОНДРЕЙЧАК,
  • Голова Наглядової Ради Фонду Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» Терезія ЯЦЕНЮК.

Під час зустрічі обговорюватимуть питання:

  • Чи будуть постачати зброю Україні?
  • Що треба зробити для членства в НАТО?
  • Чим Євроатлантична спільнота може допомогти Україні?
  • Чи можна використати досвід словацьких реформ в Україні і як?

Сам тренінг спрямований на підвищення обізнаності  українських державних експертів та представників неурядових організацій з сектору безпеки стосовно військової реформи, трансформації безпеки, а також приєднання до НАТО. Протягом тренінгу експерти з Словаччини та Польщі розкажуть про досвід трансформацій на прикладі своїх країн.

Учасниками тренінгу є студенти випускних курсів, громадські активісти, молоді спеціалісти зі Львова, Ужгорода, Чернівців, Донецька, Черкас та інших міст.

У рамках проекту заплановано провести 3 тренінги в Україні. Наприкінці року кращі учасники поїдуть на навчальний курс до Словаччини.

Проект проводиться Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у співпраці з Центром Європейських та Північно-Атлантичних справ (CENAA) за підтримки SlovakAid Agency.

Акредитація ЗМІ на подію - обов'язкова (до 17:00 17-го квітня). Телефон: 0976711223

Для інформації: Фонд Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» - неурядова організація, яка має на меті сприяти розвитку публічної дипломатії та міжнародної співпраці з Україною.

Центр Європейських та Північто-Атлантичних справ (CENAA) - неурядова організація та дослідницька установа в галузі політики безпеки, яка проводить тренінги для представників громадянського суспільства, молодих спеціалістів, політиків та державних службовців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: