Українське лікарське товариство у Львові відзначає 25-річчя від часу відновлення

Сьогодні, 23 квітня, о 15.00 у Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) розпочнеться науково-практична конференція «Шляхи впровадження професійної автономії лікаря в Україні», присвячена 25-річчю відродженню Українського лікарського товариства у Львові, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі облради

Голова Українського лікарського товариства (УЛТ) у Львові Андрій Базилевич розповідає, що УЛТ було засноване та зареєстроване 1 жовтня 1910 року у Львові як професійна організація лікарів-українців, які працювали в Австро-Угорщині, передусім у Галичині.

Ця організація була створена для того, щоб захищати права та інтереси українських лікарів, допомагати їм отримати місце праці, підвищувати їх фаховий рівень, ознайомлювати із закордонними медичними новинами тощо. З початком Другої світової війни діяльність товариства припинилася.

«Відновлення УЛТ відбулось у квітні 1990 року та підтвердило актуальність історичних завдань: працю над збереженням та зміцненням народного здоровя, вирішення професійних, юридичних, етичних проблем, пов’язаних із лікарською практикою, захист фахових інтересів, виховання у дусі дієвого патріотизму», – зазначає Андрій Базилевич.

Конференція розпочнеться з відзначення найбільш достойних членів УЛТ у Львові. З доповіддю  «Відродження Українського лікарського товариства у Львові – перші кроки» виступить перший голова УЛТ (1990 – 1992 рр.) професор Олександр Кіцера. Інформацією про сьогодення УЛТ у Львові та планами  на майбутнє  поділиться нинішній голова УЛТ (від лютого 2015 року), проректор з лікувально-профілактичної роботи ЛНМУ імені Данила Галицького Андрій Базилевич.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: