У Львові відкриють благодійну виставку

6 травня о 16.00 годині у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького, що на проспекті Свободи, 20, відкриють благодійну виставку «Код нації – справжня єдність». Частина зібраних коштів буде спрямована до благодійних фондів для допомоги дітям-біженцям з Криму і Донбасу, які потребують термінового лікування або реабілітації, а також дітям воїнів АТО, повідомили Дивись Інфо організатори.

«Стартував новий український арт-проект «Код нації – справжня єдність.»

На сьогоднішній день завершена перша благодійна виставка в межах нашого арт-проекту, що проходила у Дніпропетровську, в Музеї Українського живопису, з 3 до 20 квітня.

Виставка мала широкий резонанс, отримала підтримку і схвалення міської влади і Департаменту культури Дніпропетровська, викликала жвавий інтерес у містян.

В результаті доброчинної виставки-продажу було реалізовано кілька робіт, частину коштів від яких було передано до благодійного фонду «Україна - Шлях Єдності». Також було передано добровільні пожертви небайдужих мешканців Дніпропетровська, які відвідали нашу виставку.

Наступна виставка стартує у Львові 6 травня о 16.00 год за підтримки громадської організації «Україна-Шлях Єдності» і триватиме до 24 травня. Цю організацію було створено майже півроку тому вимушеними переселенцями з Донецької і Луганської областей для захисту законних соціальних, економічних, житлових, творчих, духовних та інших прав, свобод і інтересів людей, що постраждали внаслідок конфлікту на Сході України.

Важливою відмінністю львівської виставки стане те, що крім нових робіт, які доповнили фонд проекту, і нових художників-переселенців, які долучилися до проекту, разом з роботами митців з Донбасу і Криму будуть експонуватись роботи молодих львівських художників.

Наш проект складається з авторських серій робіт художників, поєднаних однією ідеєю – самоідентифікації українців і приналежності до єдиного ментального поля, незалежно від походження.

Справжня єдність – не в лозунгах, вона у нас в душі, всі ми маємо спільні корені і систему цінностей», - розповіли організатори.

Автор, куратор проекту - Марія Рец, тел.: 067-620-16-51.

Організатор проекту у м. Львів - ГО « Україна-Шлях Єдності», Координатор проекту заступник голови ГО Адам’янц Каріна, тел.: 067-625-80-45.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: