У Львові відбудеться форум "Стеж за грошима"

Прес-анонс

Громадський рух ЧЕСНО запрошує львівські ЗМІ на публічний Форум в рамках кампанії «Стеж за грошима». Форум пройде 5 вересня у Львові.

Початок форуму – 10:00 (вітальна кава з 9:30)

Конференц-зал готелю «Модерн» (пр. Шевченка 28, 5-ий поверх)

В рамках форуму відбудеться:

  • Презентацію результатів кампанії ‘Чесна весна’– відповідальна осінь»: аналіз «прогулів» депутатами Львівської обласної ради засідань сесій та комісій.
  • Дискусія між представниками політичних партій, кандидатами в мери та громадськістю і експертами на тему «Прозорість виборчих фондів та державне фінансування політичних партій: переваги та недоліки, перспктиви впровадження для місцевих осередків політичних партій».
  • Підписання Декларацій відповідальності з політичними партіями (кандидатами від партій) та кандидатами в мери про оприлюднення фінансових декларацій, подання повних фінансових звіті про витрати на виборчу кампанію, зобов’язання щодо персонального голосування, відвідування сесійних засідань та засідань комісій в разі проходження у міську раду.

На захід запрошені представники всіх політичних сил міського та обласного рівнів, потенційні кандидати в міські голови Львова, а також громадські організації й активісти міста та регіону.

Мета форуму – привернути увагу громади до проблеми проведення чесних місцевих виборів у Львові

Відкритість джерел фінансування – це механізм, який дозволить обирати власне свого представника у Раді, а не представників олігархів,  які виступають спонсорами виборчої кампанії. Депутат, який потрапив до Ради за кошти прихованого благодійника, поставить на перше місце інтереси олігарха, а не співгромадян.

Першим кроком для припинення цієї ганебної практики стане підписання під час форуму представниками політичних партій та кандидатами в мери Львова Декларації відповідальності. Цим політики зобов’яжуться надати громадськості звіти про витрати на виборчу кампанію, оприлюднювати декларації про доходи та публічно звітувати перед громадою про виконану роботу.

На форумі обговорюватимемо питання політичної відповідальності, прозорості фінансування партій та інструменти контролю громадян за витратами партій та кандидатів на передвиборну агітацію.

Форум проводиться у рамках всеукраїнської кампанії “Стеж за грошима”, яка охоплює 25 міст. Кампанія ініційована Громадським Рухом “ЧЕСНО” та ГО “Активна Громада”.

Запрошуємо представників політичних партій, виборчих штабів, представників ЗМІ та активних громадян Львова взяти участь у форумі “Стеж за грошима”.

Форум відбудеться у конференц-залі готелю «Модерн» (пр. Шевченка 28, 5-и1 поверх)

Більше інформації про форум можна отримати в: Оксани Романишин, координатор кампанії «Стеж за грошима» у Львові, тел. 098 92 25 289, e-mail: [email protected]

Інформаційна довідка:

Кампанія “Стеж за грошима” втілюється за координації Громадського руху ЧЕСНО та CentreUA, спільно з ГО «Інститут “Республіка” і ГО «Активна громада» у партнерстві з Національним Демократичним Інститутом Міжнародних Відносин за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Чорноморського фонду регіонального співробітництва.

У кампанії беруть участь 25 міст практично з усіх регіонів України, серед яких Київ, Івано-Франківськ, Львів, Чернівці, Тернопіль, Хмельницький, Луцьк, Ужгород, Суми, Чернігів, Ніжин, Житомир, Харків, Одеса, Херсон, Запоріжжя, Дніпропетровськ, Добропілля (Донецька обл.), Черкаси, Кіровоград, Комсомольськ (Полтавська обл.), Вінниця, Жмеринка (Вінницька обл.), Тарасівка, Богуслав (Київська обл.).

Контактна особа: Оксана Романишин, Координатор кампанії “Стеж за грошима” у Львові

тел. 098 92 25 289

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: