У Львові презентують благодійний фонд "Мірабаль", який надаватиме психологічну і моральну допомогу жінкам

Завтра, 5 лютого, у Львові в кінопалаці "Коперник" о 18:00 год. відбудеться представлення благодійного фонду "Мірабаль", який надаватиме психологічну, моральну і матеріальну допомогу жінкам. Засновниками фонду є юристи Прос Юлія і Савицька Катерина, повідомляє Дивись.Інфо.

На заході гостям буде представлений концептуальний перфоменс "Відчути...Побачити...Заговорити", який у вигляді короткої вистави продемонструє найгостріші проблеми, з якими може стикнутися сучасна жінка а саме фізичне, психологічне, економічне і сексуальне насильство, проблеми з якими стикаються жінки і чоловіки, які побували в АТО, а також проблеми, які переживає жінка у зв'язку із неможливістю завагітніти, примушуванням до аборту, депресивного стану та торгівлі жінками.

Також гостям буде представлений показ колекції білизни, дизайнером якої виступила жінка, яка на протязі десятьох років була жертвою принижень, знущань і побиття. Кошти від продажу білизни після оподаткування, будуть надходити в фонд.

За словами Юлії Прос, фонд "Мірабаль", який названий в честь трьох мужніх сестер, що боролись із диктаторським режимом та були жорстоко закатовані, буде працювати в 4 напрямах: допомога жертвам фізичного, психологічного, економічного та іншого видів насильства, допомога жінкам, які переживають наслідки АТО, робота з жінками, які переживають психологічні проблеми і торгівля жінками.

«Десь через місяць часу ми розпочнемо працювати на повну, ще потрібно найняти психологів, адже в нас в країні проблеми з психологами, які займаються насильством у сім'ї. 10 лютого запускаємо Інтеренет-платформу, де левову частку консультацій надаватимемо в он-лайн режимі, оскільки такий формат буде близький жінкам, які бояться і хочуть максимально зберегти конфіденційність. Ми розробили схеми надання такої допомоги. Окрема увагу буде приділено публічному збору, де люди зможуть допомагати конкретним жінкам. В кінці березня-квітні, коли буде остаточно сформовано штат фонду, ми розпочинаємо масштабний тур Україною, їздитимемо в села, маленькі міста і мегаполіси, аби проводити зустрічі з жінками та інформувати їх про наш фонд», - сказала Юлія Прос.

Юлія Прос додала, що фонд буде активно займатись лобіюванням законів, підзаконних актів, які б захищали жінок, а також пришвидшенням питання ратифікації Стамбульської конвенції щодо запобігання насильства стосовно жінок.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: