Презентація книги Катерини Бабкіної «Шапочка і кит» відбудеться у Львові

Запрошуємо маленьких та дорослих книгоманів на львівську презентацію книги Катерини Бабкіної «Шапочка і кит», що вийшла у «Видавництві Старого Лева». Зустріч відбудеться у суботу, 13 лютого, о 16:00 у дворику Копальні Кави (Площа Ринок, 10). Тур Каті на підтримку книги розпочався у січні 2016 року, і щотижня у новому місті дорослі та маленькі читачі дізнаються з перших вуст про особливу книжку – книжку про любов, життя та сміливого хлопчика Шапочку, який хворіє на лейкоз, але залишається веселим та сміливим не зважаючи на незвичайні життєві обставини. Модеруватиме розмову головний редактор ВСЛ Мар’яна Савка. Віхід – вільний. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба видавництва.

Під час презентації Катерина Бабкіна та Мар’яна Савка говоритимуть про складні, але такі важливі теми книги «Шапочка і кит»: про хворих дітей, про людей з особливими потребами, їхнє місце у суспільстві та те, чим ми можемо їм допомогти. Також підніматиметься питання соціальної складової видання, адже 5 гривень з кожного проданого примірника книги «Видавництво Старого Лева» перераховує Міжнародному благодійному фонду «Таблеточки», що допомагає дітям, хворим на рак. За допомогою «Шапочки і кита» Катерина Бабкіна планує зібрати протягом 2016 року 1 мільйон гривень для фонду, і закликає читачів допомогти у цій добрій справі.

«Книжка сама по собі спрямована на те, щоби краще розуміли людей, які хворіють і в яких інші потреби, - розповідає Катерина Бабкіна. - В нас історично склалося, ще з часів совка, що «не-таких» нема. Хворих нема, раку нема, інвалідів нема (а ви думали чому пандусів нема? ага). Їх треба надійно заховати, їх треба боятися, не пускати до інших. Це неправильно. Люди без ніг, на штучній нирці, з раком, з аутизмом, з іншими особливими обставинами – вони повинні бути серед нас, і повинні бути люблені і щасливі. І ще вони нас потребують, потребують нашої допомоги, а ми не можемо допомогти тим, чиїх потреб і особливостей не розуміємо. Тому книжка має таку собі освітню складову – розповісти про реальне життя дитини з раком, життя поруч зі смертю і серед купи проблем та обмежень – розповісти без трагедії, але і без прикрас. Вона розрахована на діток від п’яти до десяти, але насправді вона, як «Маленький принц», написана і для дорослих».

За сюжетом книги, у житті Шапочці багато чого наразі не можна – їсти всілякі ласощі, бігати, кататися на лонгборді і навіть гладити собак. А ще потрібно вчасно приймати таблетки, адже Шап (а так хлопчика звуть відтоді, як у нього після хіміотерапії випало волосся і він не хотів скидати блакитну в’язану шапку) досі бореться з лейкозом. Однак хлопчик не впадає у відчай, а спілкується зі своїм новим другом – блакитно-сірим китом, який невідь-звідки узявся в повітрі над містом. Кит навіть може катати Шапа на спині понад хмарами…

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: