12 травня у Львові стартує Дитячий книжковий Форум

Протягом чотирьох днів, з 12 по 15 травня у Львівському палаці мистецтв відбуватимуться найрізноманітніші заходи: читання, конкурси, квести, ігри, майстер-класи, наукові досліди, спортивні розваги, інтерактивні уроки з фізики, астрофізики, біології, екології, мови, літератури, події для батьків, а також будуть представлені книжкові новинки для дітей від українських видавців.

15000 відвідувачів – дітей, батьків, вчителів, вихователів, бібліотекарів, переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія» з 19 областей України, Львова та Києва, а також районів Львівської області.

8000 нових книжок для дітей від українських видавців
500 заходів у програмі Дитячого форуму
150 учасників Дитячого Форуму, з них
50 учасників Ярмарку книжок, ігор та іграшок
 Основні заходи Дитячого Форуму:

Ярмарок дитячих книжок, ігор та іграшок, де будуть представлені нові книжки від найвідоміших українських дитячих видавництв; аудіо- та відеопродукція, ігри та іграшки.

Літературна програма. На Дитячий Форум завітає 30 відомих письменників та ілюстраторів. Вони спілкуватимуться із відвідувачами на зустрічах, автограф-сесіях і творчих майстернях.

Науково-пізнавальні заходи та винахідництво

Для дітей різних вікових категорій покажуть видовищні наукові експерименти та проведуть майстер-класи, інтерактивні лабораторні практикуми, стендові покази. Усі ці заходи спрямовані на зацікавлення дітей у науковій діяльності, винахідництві та технічній творчості незалежно від віку.
IT для дітей: тренінги з програмування, комп’ютерного дизайну, робототехніки, 3D-друку і моделювання.

Мистецькі та рукодільні майстер-класи. Понад 100 найрізноманітніших майстер-класів – з акторської майстерності, малювання, витинання, кулінарії, музики та співу, фотографії, танців, телевізійної журналістики для дітей, ілюстрації, пісочної анімації та інсталяції, малювання по воді.

Музейний квест. Це пізнавальна гра, у якій беруть участь музеї та дитячі видавництва та в ігровий спосіб презентують свою діяльність. Квест відбудеться у приміщенні Львівського Палацу мистецтв.

Книжково-бібліотечний квест. Під час цієї гри діти дізнаються про історію створення книги, інновації у видавничій справі, які з’являлись на певних етапах і в певні епохи. Всі учасники квесту у результаті отримають свою власну книгу.

Спортивні заходи з олімпійцями

Заходи для дошкільнят з центрами дошкільного розвитку.
Освітній майданчик – дискусії спеціалістів про освітню реформу, розвиток різних форм навчання. Спільно з ГО «Про.Світ» і ЛОІППО.
Фестиваль дитячого читання «Книгоманія». У межах Дитячого Форуму відбудеться заключний етап Конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2016». Переможці обласних етапів зі 19 областей України, міст Львова та Києва і переможці конкурсу з усіх міст та районів Львівської області (разом 100 дітей і 50 супроводжуючих бібліотекарів) візьмуть участь у літературних заходах, майстер-класах з різних видів творчості та мистецтва, які проводять художники, письменники, актори та інші митці, зустрінуться з відомими українськими дитячими письменниками, відвідають бібліотеки, книгарні та видавництва. Конкурс «Книгоманія» проводиться з 2002 року і спрямований на популяризацію читання серед дітей та підлітків.

Велика гра «Країна героїв». Дитячий Форум – це окрема країна, яка має своїх ворогів: лінь, нудьгу, одноманітність. Країні постійно загрожує Морок, її потрібно рятувати і відбудовувати. Зробити це під силу Героям та Супергероям, які володіють суперсилами. Учасниками гри можуть стати діти від 6 до 13 років. За участь у кожному із заходів вони отримують відповідні відзначки і залишають кольорові мітки на карті Країни. Кольорова карта країни – це перемога – спільна й особиста. Країна врятована, а кожен із її рятівників стає сильнішим, кращим, завзятішим.

Соціальна програма на Дитячому Форумі: вхід безкоштовний для дітей

  • дітей з особливостями розвитку
  • сиріт та напівсиріт
  • військових і волонтерів з АТО
  • переселенців з Криму, Донецької та Луганської областей
  • дітей соціально-вразливих категорій

Придбати квитки можна тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: