«…Forgotten By World»: у Львові збиратимуть гроші для лікування дітей з Донбасу

7 червня у Львівському Палаці мистецтв відкриється виставка «…Forgotten By World», присвячена дітям з Донбасу, які пережили усі жахіття війни.

Проект «…Forgotten By World» створений для того, щоб  нагадати Європейському Союзу, що менш ніж за тисячу кілометрів від їхнього кордону відбувається трагедія, в якій страждають  невинні діти. Головна мета проекту – збір коштів  на лікування дітей зі Східної України – території охопленої війною. До акції приєдналися  знамениті польські та закордонні фоторепортери, які своїми роботами ілюструють масштаб трагедії, що відбувається зовсім поруч. Почесний патронат над проектом прийняв Посол України у Республіці Польщі Андрій Дещиця.

13223650_1604457533202856_1671002892_o

Проект «…Forgotten By World» був створений завдяки співпраці фонду «LAMBRE Foundation», а також товариства «Expatria». Обидві організації працюють на суспільних засадах.

«LAMBRE Foundation» діє з 2009 року. Насамперед йдеться про медичні проблеми, з якими може впоратися сучасна медицина. Своїми  діями фонд старається виправити шкоду, яку доля підготувала наймолодшим, що не мають доступу до медичної допомоги. «LAMBRE Foundation» хоче піклуватися про долю цих дітей, щоб  вони отримали належну медичну допомогу, та при цьому надають їм любов, почуття безпеки та турботи. Фонд передусім допомагає Україні, Білорусії та Молдові.

Натомість об’єднання  «EXPATRIA» займається фінансуванням медичної допомоги для хворих дітей з польським корінням, котрі мешкають на території колишнього СРСР.  Об’єднання засноване 2003 року лікарем Ядвігою Войтчак, яка отримала свій досвід у Європі, Африці та Північній Америці. Зважаючи на наближеність та розмір польської діаспори, особливу увагу присвячено Білорусі та Україні. Однак 2014 року загострення ситуації на сході України спричинило до того, що об’єднання вирішило допомагати дітям, що живуть у зонах конфліктів. З 2005 року об’єднання  «EXPATRIA» отримало статус Організації  Суспільної Користі (ОСК).

13228173_1604457536536189_2145298862_n

На сьогоднішній день відбулося дві виставки: у Королівському замку в Варшаві у жовтні 2015 року та у Європейському Центрі Солідарності в Гданську у лютому 2016 року. Обидві виставки викликали широкий  інтерес з боку ЗМІ. На кожному відкритті виставок були присутні представники  світу політики, культури та бізнесу. Проект наголошує на проблемі  війни та проблемах постраждалих дітей.

У Палаці мистецтв виставка відкриється 7 червня і триватиме 2 тижні.

Виставка відбудеться під патронатом Львівської облдержадміністрації.

Дивись.info – ексклюзивний медіа-партнер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: