Віталій Портніков: Путін може задіяти механізми «гібридної війни» проти будь-якої з країн НАТО

Портніков
polittech

Аналітик Віталій Портніков впевнений, що посилення присутності альянсу на сході Європи неминуче призведе до поразки Путіна. Адже «сам факт формування міжнародних сил  буде ясним сигналом потенційному агресору - той, хто нападе на одну з країн НАТО, нападає на всіх», - написав Портніков у своїй колонці на news ru.ua.

На думку експерта розширення альянсу не несло ніякої небезпеки для Росії, а навпаки, сприяло зміцненню її перспектив. Так як у її кордонів могла б зосередитись найефективніша система безпеки сучасного світу. Але оскільки Росія вирішила діяти інакше, то тепер Захід буде всіляко її стримувати.

[dyvys_blockqoute text="А у Путіна немає ні грошей, ні достатньої кількості людей, щоб відповісти на виклик. Проти нього все - економіка, демографія, історія, мораль. За - лише ядерні боєголовки, шантажуючи якими він буде нагадувати про себе - але навряд чи зважиться застосувати. А це значить - що Путін втягується в протистояння, яке може завершитися тільки його поразкою і звільненням українських земель від окупантів і їх посібників." author="Віталій Портніков"]

Звичайно, ситуацію не треба спрощувати. Путін не оголошував війни Україні - і може задіяти механізми «гібридної війни» проти будь-якої з країн НАТО, ситуацію в якій він захоче дестабілізувати. А заодно і перевірити альянс на міцність: чи захочуть його члени відповідати, коли війни начебто і немає.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: