У Львові відбудеться зустріч з українцем, який полетить на Марс

У Львові, 26 травня, відбудеться лекція-зустріч з учасником міжнародного космічного проекту, учасником Топ 100 майбутніх поселенців Марсу, - Сергієм Якимовим.

Проект Mars One - Human Settlement of Mars один з небагатьох проектів сьогодення, який спрямований на дослідження планети людиною.

Mars One – вже за 10 років планує створення на Марсі самодостатньої колонії. Він був заснований голландським інженером Басом Лансдорпом і його особливою характеристикою є те, що астронавти які прилетять на Марс залишаться там на все життя. На даний час ведеться розробка систем життєзабезпечення та проходить відбір кандидатів в астронавти. З двохсот тисяч поданих заявок відібрано сотню найкращих кандидатів. До цієї кількості претендентів увійшов українець Сергій Якимов.

Сергій Якимов - інженер космічних програм, працював в Інституті космічних досліджень, займався запуском наукового супутника. В 2013 році став учасником космічного проекту «Mars One».

На лекції ви дізнаєтесь навіщо, за умовами проекту, летіти на Марс  в один кінець? Які плани в реалізації проекту? Чи технічні можливості сприятимуть визначеним строкам, датованим 2027 роком? Яка небезпека чекає колонізаторів? І найцікавіше, як Сергій Якимов вже готується до подорожі?

Місце проведення події: IHUB Lviv вул. Замкнена, 9

Зустріч відбудеться о 19:00, четвер, 26 травня

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: